Εγκαίνια του παραρτήματος ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Φλώρινας και κοπή βασιλόπιτας στο Εργατικό Κέντρο (φωτογραφίες & βίντεο)

Εγκαινιάστηκε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, το παράρτημα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στο ισόγειο γραφείο του Εργατικού Κέντρου, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.  Τοπικοί φορείς καθώς και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στην τελετή.

Ικανοποιημένος με τις εξελίξεις φαίνεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κώστας Σιάκος, ο οποίος δήλωσε ότι «Έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε στην πόλη μας το παράρτημα του Ινστιτούτου εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας εργατών Ελλάδος παρουσία και του Προέδρου της Γιάννη παναγόπουλο. Το νέο γραφείο είναι μία σημαντική κατάκτηση για εμάς και δείχνει ουσιαστικά την έμπρακτη στήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας προς τους εργαζόμενους της περιοχής. Το Ινστιτούτο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς της χώρας με σημαντική και πολυετή προσφορά στον κόσμο της εργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της πόλης μας για τη δημιουργία παραρτήματος και ότι αποτελεί μια υπόσχεση που είχε δώσει στο παρελθόν μιας και η Δυτική Μακεδονία είναι πρωταθλήτρια της ανεργίας.  Μεταξύ άλλων μίλησε και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στα συνδικάτα αλλά και για τη βίαιη συμπεριφορά του ΠΑΜΕ που διαλύει τα συνέδρια.

Στις δράσεις και στη λειτουργία του Ινστιτούτου αναφέρθηκε αναλυτικά ο διευθυντής του, Χρήστος Γούλας.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.