Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Τ.Κ. Βεγόρας

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Βεγόρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Ποντιακό – Μικρασιατικό Σύλλογο Βεγόρας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας.

Ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα της εκκλησίας. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, κα Διαμάντω Κρητικού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την καθηγήτρια φιλολογίας και μέλος του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Βίκυ Χατζηκυριακού και τον γεωπολιτικό αναλυτή κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νέοι του χωριού αναφέρθηκαν στο ιστορικό της καταστροφής ενώ ακούστηκαν μικρασιατικά τραγούδια.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν οι διοργανωτές.