Εκδρομή στη λίμνη των Πρεσπών 1973 (βίντεο)

Φιλμ super 8mm.
Βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι όπου, σύμφωνα με τις οδικές ταμπέλες, ευθεία πάμε για το χωριό Βατοχώρι, ενώ αριστερά οδηγεί στο χωριό Κρυσταλλοπηγή. Στη συνέχεια αναχωρούν προς την, διάσημη για το φυσικό της κάλλος, ορεινή λιμναία περιοχή των Πρεσπών. Ένα πανοραμικό πλάνο μέρους της Μικρής Πρέσπας, στο βάθος ο ορεινός όγκος του Τρικλαρίου, αχνά φαίνεται στη λίμνη το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου, που είναι το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη της Ελλάδας, μετά το νησί των Ιωαννίνων και τέλος η βραχονησίδα Βιδρονήσι, καταφύγιο σπάνιας ορνιθοπανίδας.
Αμέσως μετά βρισκόμαστε σε μια όχθη της Μεγάλης Πρέσπας, όπου επισκέπτες με ομπρέλες και καρέκλες εξοχής απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά της λίμνης. Οι επισκέπτες φωτογραφίζονται, παιδάκια παίζουν στην όχθη, όλα δείχνουν πως υπάρχει υποδομή για κολύμπι το καλοκαίρι.
Ένα πανοραμικό του χωριού Ψαράδες, που είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1389&fbclid=IwAR3jQlMdWHhQXyrfN6aQDZablRTIf3qsUadjoMsBIdAoQ2wwtUYXHopz2k8