Εορτάστηκε η Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα στην Πόλη της Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Με τη δέουσα επισημότητα εορτάστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη της Φλώρινας, η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας  εψάλη Δοξολογία προς τιμήν των Μακεδονομάχων. Ακολούθως, αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα. Σοφία Αλεξοπούλου, φιλόλογος του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας, η οποία παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο στο κλείσιμο της τελετής, αφού προηγουμένως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα.

Ο εορτασμός της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα έχει ως σκοπό να τονίσει τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την Εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας.

Για τον εορτασμό  του Μακεδονικού Αγώνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου δήλωσε:

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και την εμβληματική προσωπικότητα του Παύλου Μελά που αγωνίστηκαν με γενναιότητα και αυταπάρνηση για την ελευθερία της Μακεδονίας μας.

Ο αγώνας των Μακεδονομάχων, ένας αγώνας όχι μόνο ένοπλος αλλά και πνευματικός, θα πρέπει να καταστεί οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο των επερχόμενων γενεών».