Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ στην έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΞΑΡΧΟΥ.

Μαθητές και Μαθήτριες της Γ’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας, συνοδευόμενοι από την Καθηγήτριά τους, Μαργαρίτα Ρώμπαπα, επισκέφθηκαν την Δευτέρα, 5/11/2018, μία πολύ αξιόλογη Έκθεση: την Έκθεση Τοπικής Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Σχολείου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και επισκέψεις σε Εκθέσεις και Μουσεία.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο και να ακούσουν την εμπεριστατωμένη παρουσίαση από την Μαρία Τικταπανίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις για την παράδοση του τόπου μας και έζησαν μία αξέχαστη εμπειρία.

Ανάλογες εκδηλώσεις προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο των μαθητών, διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και ανήκουν σε εκείνες τις εμπειρίες  που έχει να προσφέρει το σχολείο και που θα αποθησαυρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες από την σχολική τους ζωή. Ευχαριστούμε πολύ το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας για την πολύτιμη ευκαιρία που μας προσέφερε.