Επίσκεψη του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας στην έκθεση Women in art

Σημαντική παράμετρος της φιλοσοφίας του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας αποτελεί η σύζευξη των Γραμματισμών που διδάσκονται στο Σχολείο με το Μουσείο. Στο πνεύμα αυτό, επισκεφτήκαμε την έκθεση  που διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων του προγράμματος Erasmus.

Στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μάς υποδέχτηκε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού, κ. Κασκαμανίδης και, μετά από μια σύντομη ξενάγηση, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν»  με ζωγραφικά έργα μαθητών καθώς και με αντίγραφα έργων γνωστών γυναικών καλλιτεχνών φτιαγμένα από εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από τη Φλώρινα και τα σκηνικά για την παράσταση μαύρου θεάτρου που έδωσαν οι μαθητές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους ώστε  να εκφράσουν στο Σχολείο τις έμφυτες εικαστικές, θεατρικές και κινητικές τάσεις τους.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συγχαρούμε τους συντελεστές της έκθεσης γιατί μας έδωσαν τη δυνατότητα να βιώσουμε μέσα από τη μουσειακή εμπειρία έννοιες όπως η συμβολή της γυναίκας στην κοινωνική εξέλιξη και ο εγκλωβισμός της στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε.