Ευχαριστήρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος»

Ευχαριστήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος» για το κατασκηνωτικό διήμερο στον Βαρνούντα

Το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου «Θεόδωρος Κάστανος», με τη συνοδεία της δασκάλας τους Μαρίας Βλάχου και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γιάννη Κασκαμανίδη πραγματοποίησαν κατασκηνωτικό διήμερο στον Βαρνούντα. Κατά την παραμονή τους στο βουνό φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν στο ορειβατικό καταφύγιο «Φτερούγες Νίκης» του Φ.Ο.Ο.Φ. στη θέση Παλιοχώρι. Επίσης, φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο «Χρήστος Φάτσης» του Σ.Ε.Ο.Φ. στο Οροπέδιο.

Οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε τον σύλλογο Φ.Ο.Ο.Φ. που μας έδωσε τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουμε στο ανακαινισμένο καταφύγιο και να περάσουμε ένα μαγικό διήμερο και, ιδιαίτερα, τον κ. Λεωνίδα Καλυβιάνο, που ήταν από κοντά σε αυτό μας το εγχείρημα. Επίσης, ευχαριστούμε τον σύλλογο Σ.Ε.Ο.Φ. για τη φιλοξενία στο καινούριο καταφύγιο του Οροπεδίου και τη βοήθεια στις διαδρομές του βουνού.

Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, την υποστήριξη και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην πραγματοποίηση του κατασκηνωτικού διήμερου.

Ευχαριστήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος» για το κατασκηνωτικό διήμερο «Χαρά μου Παιδική» στον Τροπαιούχο

Το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022,  οι μαθητές της Δ1 τάξης του 5ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου «Θεόδωρος Κάστανος» υλοποίησαν κατασκηνωτικό πρόγραμμα με τη δασκάλα τους Ελένη Καντζίδου – Μπαχάρνικου, καθώς αυτές οι εξωστρεφείς και βιωματικές δράσεις λειτουργούν καταλυτικά στην αποφόρτιση των μαθητών, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και τη συνεργατική μάθηση.

Στο κατασκηνωτικό διήμερο πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες άτυπης μάθησης, με την έννοια ότι τα παιδιά  δραστηριοποιήθηκαν σε καθημερινές, κατά κύριο λόγο, αγροτικές δραστηριότητες. Έτσι, τα παιδιά έγιναν γεωργοί, αφού μάζεψαν φράουλεςž κτηνοτρόφοι, καθώς τάισαν και άρμεξαν πρόβατα, αξιοποιώντας  το γάλα για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι και τυρߞ επιχειρηματίες, μιας και δούλεψαν σε κηροπλαστείο, φτιάχνοντας κεριܞ αγρότες, γιατί μάζεψαν αυγά και τάισαν τα κοτόπουλហμάγειρες, γιατί μαγείρεψαν το φαγητό τους, αλλά έκαναν και πιροσκί για να προσφέρουν στους γονείς επισκέπτεςž ζαχαροπλάστες, γιατί ασχολήθηκαν με την παρασκευή λικέρ και μαρμελάδας, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία κονσερβοποίησης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Τροπαιούχου, για τη φιλοξενία στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου  και την υποστήριξή τους στο διήμερο απόδρασής μας από τα μαθήματα.