Ευχαριστήριο στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Στις 4 Μαΐου 2023, οι εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εσπερινό ΕΠΑΛ και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου με τη συνοδεία του Συμβούλου Σταδιοδρομίας κ. Ματθαίου Καργάκη. Αρχικά ενημερωθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ μας για τη λειτουργία του σχολείου όπου μας έδωσαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις κατευθύνσεις και τις επαγγελματικές δυνατότητες που δίνονται στους σπουδαστές τους. Έπειτα ο κ. Γιώργος Χατζής μας παρουσίασε το εργαστήριο Πληροφορικής. Μετά ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα σχεδίου, όπου ο κ Μιχάλης Σταθόπουλος μας εξήγησε για το αντικείμενο του Δομικού Έργων καθώς και το πρόγραμμα των σπουδών. Στη συνέχεια η διευθύντρια κ. Άννα Δογούλη απάντησε στις ερωτήσεις και στις απορίες των εκπαιδευομένων μας και τους ενθάρρυνε ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν από το ΣΔΕ Φλώρινας. Ταυτόχρονα τους καθησύχασε και τους τόνισε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Στη συνέχεια μας παρουσίασε τα εργαστήρια των Μηχανολόγων και μας μίλησε για τα μηχανολογικά τμήματα που λειτουργούν, τις μηχανές και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων. Τέλος ο κ. Γιώργος Χατζής μας παρουσίασε το εργαστήριο Πληροφορικής, ενώ ο κ. Νίκος Νικολάου μας ξενάγησε το εργαστήριο των Ηλεκτρολόγων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια κ. Άννα Δογούλη για την τόσο κατατοπιστική παρουσίαση, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τη συνέχεια των σπουδών των εκπαιδευομένων μας.

Την ίδια ημέρα οι εκπαιδευόμενοι ο Α’ Κύκλος επισκέφτηκαν την έκθεση του Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μέρος από τη δουλειά των σπουδαστών των ΕΠΑΛ. Εκεί ξεναγηθήκαμε από τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ, για τις κατασκευές τους και τη διαδικασία δημιουργίας τους και είχαμε μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των ΕΠΑΛ.