Ευχαριστήριο του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Τα  μέλη του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου επιθυμούμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας προς τα μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών Φλώρινας που στέκονται αρωγοί στην εκπαίδευσή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά!

   Με απαράμιλλο ζήλο οι κύριοι  Κοΐδης Παναγιώτης, Τοσουνίδης Λάζαρος, Κοΐδης Νίκος, Ζελέστης Βασίλης, Γκερτσάκης Δημήτριος, Σαββόπουλος Νίκος και Πετκάνης Ιωάννης, μέσα από βιωματικές αναπαραστάσεις κατάφεραν να προσομοιώσουν με ρεαλιστικό τρόπο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και τις συντονισμένες αντιδράσεις που πρέπει να δείχνουμε. Ο ενθουσιασμός και το πάθος που τους διακατέχει, η άρτια εκπαίδευσή τους και η αξιόλογη κοινωνική συνεισφορά τους αποτελούν πρότυπο εθελοντισμού!

Έχοντας πλήρη εξοπλισμό η Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών πραγματοποίησε επίδειξη με την ενεργητική συμμετοχή μας σε περιπτώσεις όπως: διάσωση σε ορεινό και υγρό περιβάλλον, πυρόσβεση, πρώτες βοήθειες κι ασφαλή μεταφορά τραυματία.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε τον εξοπλισμό τους, να τον χρησιμοποιήσουμε και να βιώσουμε τον ρόλο του διασώστη!

 

Ο  Διευθυντής του Σχολείου                                        Η υπεύθυνη του Ομίλου

Σεχίδης Κώστας                                                             Μπλούχου Στεφανία