Ευχαριστήριο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου προς τον ιατρό Νικόλαο Ιωακειμίδη

Με την ολοκλήρωση του κύκλου «Πρώτες Βοήθειες» στο πλαίσιο λειτουργίας του Ομίλου «Μικροί Διασώστες Φυσικών Καταστροφών» θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον γιατρό, ειδικευόμενο Καρδιολογίας κ. Νίκο Ιωακειμίδη.

Ο κ. Ιωακειμίδης, ένθερμος υποστηρικτής του Ομίλου, παρείχε για πολλοστή φορά τις γνώσεις του στα μέλη και κατάφερε με βιωματικό και παραστατικό τρόπο να εκπαιδεύσει τους Μικρούς Διασώστες στις πρώτες βοήθειες που παρέχονται σε περίπτωση τραύματος-αιμορραγίας, εγκαύματος, πνιγμονής από ξένο σώμα, επιληπτικής κρίσης, αλλεργικού σοκ και λιποθυμικού επεισοδίου. Τους βοήθησε επίσης να οργανώσουν το φαρμακείο πρώτων βοηθειών και να εξοικειωθούν με τη χρήση επιδέσμων, αντισηπτικών και αποστειρωμένων υλικών.

Τέλος, στη συνάντηση που αφορούσε την εκπαίδευση των μελών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ο κ. Ιωακειμίδης εκπαίδευσε και τρεις εκπαιδευτικούς από το σχολείο CEIP Profesora Pilar Martínez Cruz της Ουέλβα Ισπανίας. Ο σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες και να ανταλλάξουν απόψεις για μεθοδολογίες υλοποίησης STEAM στην τάξη και έξω από αυτή.

Η άμεση ανταπόκριση του κ. Ιωακειμίδη στις προσκλήσεις του Ομίλου αποτελεί πρότυπο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς για τους μικρούς μαθητές μας!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Σεχίδης   Κώστας                                                                              

Η Υπεύθυνη του Ομίλου

Μπλούχου  Στεφανία