Ευχαριστήριο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του πειραματικού δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του πειραματικού δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη καθώς και τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη για την ευαισθησία που επέδειξαν , δίνοντας άμεση λύση, ανταποκρινόμενοι  σε ένα χρόνιο  αίτημα του σχολείου  και του συλλόγου μας. Θερμές ευχαριστίες  και στο Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο  Γιαννάκη που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια και στο αίτημα μας.

Το ζήτημα που υφίσταντο , από ανεγέρσεως του Πειραματικού Σχολείου, είναι ότι από το σημείο που αφήνουν οι γονείς τους μαθητές μέχρι και την αυλόπορτα του κτιρίου (απόσταση περίπου 150 μέτρων) στερούνταν  φωτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δύσκολη πρόσβαση αλλά κυρίως αποχώρηση των μαθητών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς εκτός της ημερήσιας λειτουργίας του ως πρωτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, πραγματοποιούνται σε αυτό, κατά τις απογευματινές ώρες, μαθήματα εκπαιδευτικών ομίλων (όπως Ρομποτικής, Φωτογραφίας, Ιστορίας μέσω του Κινηματογράφου, Μικροί Διασώστες φυσικών καταστροφών, ΚΔΑΠ κ.α.), στους οποίους συμμετέχουν μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας.

Τόσο η κ Σ. Ζαχαράκη όσο και ο κ. Γ. Δημητριάδης με το  ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον που  επέδειξαν  και την ευαισθησία τους , σε θέματα ασφάλειας των μαθητών, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ένα απλό, αλλά  συνάμα τόσο αναγκαίο  έργο  βρήκε άμεση λύση και υλοποιήθηκε.

Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Πειραματικού δημοτικού σχολείου εκφράζω την βαθιά μας ευγνωμοσύνη για αυτήν την ενέργεια η οποία επέδειξε ότι παρά  την μεγάλη  χιλιομετρική απόσταση του σχολείου μας από την Αθήνα τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά και επιλύονται άμεσα.

Σας ευχαριστούμε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Πειραματικού Φλώρινας

Σάββας Παπαδόπουλος