Ευχαριστήριο του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία προς την όμορφη Πρέσπα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΠΕ Φλώρινας από την ίδρυση του το 2001 και μέσα από τον καταστατικό σκοπό του, στόχο έχει την ισότιμη συμμετοχή και πρόσβαση των Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις  στην κοινωνία μέσω της δικαιωματικής προσέγγισης όπως επιτάσσει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που ψήφισε και η χώρα μας με το νόμο 4074/2012. 

Η συμμετοχή μας σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα είναι δεδομένη και αποτελεί μέρος της δημιουργίας μιας κοινωνίας για όλους.

Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση σας και πήραμε το δρόμο για την όμορφη Πρέσπα, 10 Ιουνίου 2023.

Η επίσκεψη μας βάδιζε σε διαδρομές γαλήνης, στη μαγευτική Μικρολίμνη, το υπέροχο γεύμα υπό τον ηλιόλουστο ουρανό με παρέα το υγρό στοιχείο της λίμνης και τα  καταπράσινα βουνά, στην επίσκεψη μας στο μνημείο του συμπολίτη μας και η αναφορά σε αυτό, ενώ λεπτού σιγή στη μνήμη του, ο χαλαρός περίπατος στο παραλίμνιο…. ζωγράφισε τις διαδρομές μας με ψυχαγωγικό, εκπ/κό και εθνικό χαρακτήρα.

Ο τελικός μας προορισμός, η πανέμορφη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο χωριό Λαιμός. Εκεί λοιπόν όλοι μαζί δημιουργήσαμε εικόνες και φωνές που μιλούσαν ότι  «ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε… χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς». Εκεί ακούστηκαν, διαβάστηκαν προσβάσιμα παραμύθια. Εκεί ξετυλίχθηκε και το παραμύθι μας, αυτό που μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά, τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πρεσπών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγ. Γερμανού, τον Θεσμό Poliprespa και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τη δράση αυτή στα πλαίσια στου προγράμματος «Εξοικείωση των Νέων με τη Διαφορετικότητα» που υλοποιείτε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Υπό το πρίσμα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που επιτάσσουν οι Συνθήκες-Συμβάσεις και η Ελληνική  Νομοθεσία και μέσα από αυτοσχέδιες δημιουργικές διαδρομές όλα τα παιδιά, ανταλλάξανε χαμόγελα, σκέψεις, ιδέες και υποσχέσεις για ένα μέλλον κοινό χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ένα μέλλον που θα ανοίγει τα μονοπάτια στη κοινωνία για όλους και όλες σεβόμενοι τη διαφορετικότητα του καθενός.

Η αποστολή μας είναι πάντα ολοκληρωμένη με τη συνοδεία και την υποστήριξη  της εθελοντικής ομάδες «η αγκαλιά» που αποτελεί τη μέγιστη συντροφιά της οικογένειας στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μας αξιοποιώντας τον θετικά.

Να ευχαριστήσουμε θερμά και τη Δ/νση του ΚΔΑΠ Πρόσβαση για την εξασφάλιση της μετακίνησης με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, των παιδιών που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

«Κρατάμε στη ψυχή μας τα παρακάτω και σκεφτόμαστε ιδέες για την επόμενη συνάντησή μας.
Περάσαμε πολύ ωραία

Να ξανάρθουμε

Να πηγαίνουμε συχνά

Κάναμε παρέες, ανταλλάξαμε τηλέφωνα

Είδαμε καινούργια πράγματα

Μιλήσαμε για την Αναπηρία και τη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε στα άτομα με Αναπηρία.

Το παραμύθι μας ακούστηκε από τη ζωντανή φωνή της κας. Μάρω Διαβάσαμε το παραμύθι μας και ανακαλύψαμε πως η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Σας χαρίζουμε το παραμύθι μας είπε η Ειρήνη μας και πιστεύουμε ότι θα έχει δυνατή θέση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Μάθαμε;;;;;;; για τα ανάγλυφα βιβλία Bralle και ηχητικά βιβλία που μας δώρισαν, και ότι όλοι πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτά να μαθαίνουμε και να επιμορφωνόμαστε.

Είχε πολλά φασόλια και πουλιά!

Τι ωραία και μεγάλη βιβλιοθήκη πρωτόγνωρος χώρος για τα περισσότερα

Γλυκά και ροφήματα απολαύσαμε πριν φύγουμε.

Αποχαιρετιστήκαμε με χαμόγελα κι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, με πρόσκληση για νέες επισκέψεις».

Σας ευχαριστούμε για τις κοινωνικές αυτές διαδρομές που σίγουρα καταλήγουν στη κοινωνική ένταξη των παιδιών μας. Σε μία κοινωνία αλληλοαποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα. Ευελπιστούμε και στη συμμετοχή μας σε μελλοντικές δημιουργικές  συναντήσεις. 

Με εκτίμηση για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Αγνή Σιδηροπούλου                                  Ιορδανά Σουμελίδου