Ευχαριστήριο του ΤΟΕΒ Πρεσπών για τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς

Σχετικά με τις αποζημιώσεις που δόθηκαν για τις ζημιές Φυτικού κεφαλαίου στις καλλιέργειες των φασολιών της περιοχής των Πρεσπών από ζημιογόνα αίτια Καύσωνα, Βροχόπτωσης και Παγετού  κατά την καλλιεργητική περίοδο 2021, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους του φορείς που συνέδραμαν ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δοθούν οι αποζημιώσεις αυτές στους παραγωγούς, αλλά και για τα ικανοποιητικά ποσά που δόθηκαν κατά στρέμμα.

Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

τον Πρόεδρο του ΕΛ. Γ. Α. κο. Λυκουρέντζο, ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τον καύσωνα ( Πρέσπες και Καστοριά) και ενημερώθηκε εκτενέστερα.

το υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Κοζάνης δια του προϊσταμένου του κου. Βρόντζου Γεώργιου και του υπεύθυνου του Νομού Φλώρινας κου. Φακή Στέφανου, για την επίσπευση όλων των διαδικασιών από μέρους τους (εκτιμήσεις, πορίσματα, πίνακες, κ.λ.π).ώστε να πληρωθούν γρήγορα και ικανοποιητικά  οι παραγωγοί μας,

τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο. Κασαπίδη Γιώργο ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας, όντας γνώστης του αντικειμένου και προέβαλε το δίκαιο αίτημα μας στους αρμόδιους φορείς για την ευόδωση του.

το Δήμο Πρεσπών δια του Δημάρχου μας κου Πασχαλίδη Παναγιώτη, ο οποίος  βρισκόταν σε άμεση επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο στην Κοζάνη όσο και στην Αθήνα όπου είχε αλλεπάλληλα ραντεβού μέχρι τελικά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των παραγωγών μας και

τους βουλευτές του νομού μας κ. κ. Αντωνιάδη Γιάννη και Πέρκα Πέτη, οι οποίοι και αυτοί συνέβαλαν τα μέγιστα από την μεριά τους, δημοσιοποιώντας το θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  αλλά κυρίως στις αρμόδιες υπηρεσίες.

και όλους όσους έβαλαν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι για να επιτευχθεί το δίκαιο αυτό αποτέλεσμα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στις δύσκολες εποχές που περνάμε λόγω της ενεργειακής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται καθημερινά από τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία και η οποία έχει άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή μας και στους αγρότες μας, λόγω της  αύξησης του ρεύματος, των καυσίμων, των λιπασμάτων των φυτοφαρμάκων και ένα σωρό άλλων προϊόντων, οι  αποζημιώσεις αυτές, βοήθησαν τους αγρότες μας,  να ξεκινήσουν τις εργασίες στα χωράφια τους και να προσπαθήσουν και φέτος να παράγουν το φημισμένο φασόλι των Πρεσπών.