Ευχαριστήριο 6ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας “Ίων Δραγούμης”

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» ευχαριστούμε θερμά τα την αγαπητή συνάδελφο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, κ. Μαίρη Γρόσδου–Μούσιου, για  την ευγενική προσφορά της στο Σχολείο μας πέντε (5) σημαντικών βιβλίων Μουσικής στη μνήμη του αείμνηστου συζύγου της Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου, διακεκριμένου Μαέστρου και Μουσικού της Φλώρινας.

Πρόκειται για 5 τόμους, που συνέγραψε ο ίδιος ο πολυγραφότατος Μαέστρος και συνθέτης, Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος, και είναι, συγκεκριμένα, τα εξής βιβλία:

  1. Μικρό Λεξικό της Μουσικής
  2. Τραγούδια Μονόφωνα και Χορωδιακά με συνοδεία πιάνου
  3. Τρίφωνα – Δίφωνα – Μονόφωνα Χορωδιακά Τραγούδια
  4. Τετράφωνα Χορωδιακά Τραγούδια με συνοδεία πιάνου (ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ)
  5. Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι και Τραγούδια (το τελευταίο βιβλίο του Μαέστρου, που εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την αδόκητη εκδημία του)

Πρόκειται για μια συγκινητική χειρονομία που συμβολίζει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο Σχολείο μας και στη Δημόσια Εκπαίδευση γενικότερα. Ειδικά, εφόσον συνδέεται με το όνομα του Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου, ο οποίος ως καθηγητής της Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, γαλούχησε γενιές χιλιάδων δασκάλων και τους εμφύσησε την αγάπη για τη μουσική διδασκαλία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου και εγώ, προσωπικά, ως καθηγήτρια Μουσικής και συνεργάτιδα του εκλιπόντος στο Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας, συγκινούμαστε με τη συμβολική αυτή προσφορά και ευχαριστούμε την κ. Μαίρη Γρόσδου–Μούσιου ευχόμενοι από καρδιάς να είναι αιώνια η μνήμη του Μαέστρου μέσα από το πολύτιμο έργο και τη μουσική του παρακαταθήκη.

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Ευγενία Γάκη