Ευχαριστίες Δήμου Πρεσπών προς το Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Δήμος Πρεσπών εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το πυροσβεστικό σώμα για την άμεση και εξαιρετικά αποτελεσματική παρέμβασή που οδήγησε στην επιτυχή αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 30/8/2021 στα σύνορα με την Αλβανία κοντά στην κοινότητα Βροντερού.

Οι ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους άνδρες και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πρεσπών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών που συνέδραμαν επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά άριστη εκπαίδευση, θάρρος και επαγγελματική ευσυνειδησία. Χάρη στον αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου Σωτήριου Κορέλα και τον συντονισμό του επικεφαλής της Π/Υ Φλώρινας Ιωάννη Μιαούλη καθώς και την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης η εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά σε ελάχιστα μόλις σημεία βρέθηκε να απειλεί τα δάση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Για την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν πολύ σημαντική επίσης η συνεργασία και ο συντονισμός με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αλβανίας καθώς και με τους συνεργάτες μας από όμορο Δήμο Pustec και ιδίως τον Δήμαρχο Pali Kolefski.

Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν επίσης και δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας όπως επίσης και οι υπηρεσίες του Δήμου μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους θερμά και να ευχηθώ να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια περιστατικά.