Ευχετήριο μήνυμα για την εορτή των τριών Ιεραρχών

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εορτασμού των τριών Ιεραρχών. Όλα τα σχολεία κάθε χρόνο την 30η Ιανουαρίου, όπως καθιερώθηκε από το 1100 μ.Χ., τιμούν τη  μνήμη των Τριών μεγίστων φωστήρων, του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του Θεολόγου που θεωρούνται προστάτες των ελληνικών και χριστιανικών γραμμάτων, προστάτες της εκπαίδευσης.

Τρεις Ευσεβείς Ιεράρχες, επιφανείς θεολόγοι, άνθρωποι μορφωμένοι, σοφοί δάσκαλοι, φημισμένοι ρήτορες και συγγραφείς, με φιλανθρωπικό έργο και κοινωνική προσφορά. Τους τιμούμε για την προσφορά τους στον ελληνισμό, στην ελληνική παιδεία, στα γράμματα και στον Χριστιανισμό.

Τρεις Δάσκαλοι της Οικουμένης που συνδύασαν τα Αρχαία Ελληνικά Γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό με την Ορθοδοξία. Αγωνίστηκαν για την αγάπη και την αρετή και στέκονται δίπλα μας ως πνευματικοί οδηγοί μας.

Τρεις Πατέρες της Εκκλησίας που δίδαξαν, σμίλεψαν και διαμόρφωσαν χαρακτήρες, με τις γνώσεις και το ήθος, την αγάπη, την εκτίμηση για τον συνάνθρωπο, τον σεβασμό, τη φιλανθρωπία, τη δικαιοσύνη.

Ευχόμαστε η ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών να αποτελεί πρότυπο, τον φάρο που θα φωτίζει το έργο μας και το παράδειγμά τους ας γίνει πυξίδα που θα καθοδηγεί τη ζωή μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς!!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

     ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ      

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ