Ημερίδα με θέμα: «Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την παιδική παχυσαρκία»

Διοργάνωση Ημερίδας της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ 

Η «Ιμερόεσσα», αποτελεί τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σημαντικούς καλεσμένους, ομιλητές και θεματολογία, αναμένεται η διοργάνωση της Ημερίδας της ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ με συνδιοργανωτές : το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, το 5ο Δημοτικό σχολείο  Φλώρινας “Θεόδωρος Κάστανος”, το  Δημοτικό σχολείο Υδρούσας, τον Δήμο Φλώρινας και τον Φ.Ο.Ο.Φ. με θέμα:

«Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την παιδική παχυσαρκία»,

Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:00-13:00 στο Πειραματικό σχολείο της Φλώρινας και 18:00-20:00 στην  Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας

Μια  προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας.

Τώρα έρχεται να λάβει χώρα στην πόλη της Φλώρινας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιμερόεσσα, στα πλαίσια της ενημέρωσης-εκπαίδευσης των παιδιών για την παχυσαρκία  χρησιμοποιώντας πέρα από τις παρουσιάσεις, διαδραστικά, μέσα όπως είναι “το φιδάκι της υγιεινής διατροφής¨”

Θα γίνει παρουσίαση  και συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με  το bullying και τις συμπεριφορές τους απέναντι στη διαφορετικότητα των  ανθρώπων.

Έτσι μέσα από τις παρουσιάσεις,  συζητήσεις  το παιχνίδι και τις εικόνες προσφέρουμε στα παιδιά μία ολιστική γνώση με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Εκτός όμως από τα παιδιά θα ενημερώσουμε και τους γονείς για την παιδική παχυσαρκία, θα συζητήσουμε μαζί τους και θα λύσουμε τις απορίες τους σχετικά με την παχυσαρκία, τη διατροφή, την άσκηση και το bullying.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν εξαίρετοι επιστήμονες ως ομιλητές καθένας μέσα από τη δική του ειδικότητα: Μαρία Τούλιου Παιδίατρος, Κατίδου Ειρήνη Διαιτολόγος, Ζωή Καραμπασιάδου Ψυχολόγος, Κική Τσιρανίδου Πρόεδρος Ιμερόεσσα.

Όλα αυτά στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η Πρόεδρος  ΔΣ του Συλλόγου Ιμερόεσσα

Κική Τσιρανίδου