ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Μ.Ε. “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ”

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Μ.Ε. “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ”

Με μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, παρά τις πολικές θερμοκρασίες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην κατάμεστη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου Μ.Ε. “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ” , σε συνεργασία – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – με τη Συμβουλευτική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας “Employ”.

Με το σύνθημα ” 22 χρόνια πρωταγωνιστώντας στην εκπαίδευση και συνεχίζουμε… ” άνοιξε συγκινημένη την εκδήλωση η υπεύθυνη σπουδών του φροντιστηρίου , κ. Αρετή Δήμου κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην 22χρονη λειτουργία του “Αριστοτελείου”, τονίζοντας τον ρόλο όχι μόνο στο εκπαιδευτικό έργο με 1789 μαθητές και 680 επιτυχόντες αλλά και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιλογής σπουδών.

Μάλιστα στο πλαίσιο ανανέωσης της δυναμικής του φροντιστηρίου ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες: αυτή με την κ. Ασπασία Δαλάκη, αριστούχο απόφοιτο της Αγγλικής Φιλολογίας για την προετοιμασία υποψηφίων για τις σχολές που απαιτούν Αγγλική Γλώσσα και αυτή με την κ. Όλγα Τζιούτζια, Φιλόλογο με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες Αγωγής, για παράλληλη ενίσχυση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιότατος π. Ιωάννης Δημόπουλος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αριστείδης Αριστείδου, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Β/μιας Ε/σης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου, (οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό), ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κ. Αντώνιος Ζαέκης, η Υποδιευθύντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. Φλώρινας κ. Αναστασία Σταμπουλίδου και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της διοίκησης και της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, αφού ο κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολλεγίου A.C.T., μέλος του κολλεγίου Ανατόλια, έκανε ως χορηγός μια σύντομη παρουσίαση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει, τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής.

Ο κ. Κότιος, Διδάκτορας του Α.Π.Θ., σύμβουλος σταδιοδρομίας και συνιδρυτής της “Employ” ξεκίνησε την πρώτη διάλεξη για το 2017 με μια πολύ ζωντανή και ανατρεπτική παρουσίαση · για τέσσερις ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αναλύοντας διεξοδικά τις επαγγελματικές δυνατότητες κάθε πεδίου έτσι, όπως είναι διαμορφωμένες σήμερα και απαντώντας στα αγωνιώδη ερωτήματα μαθητών και γονέων .

Στο διάλειμμα ακολούθησε κλήρωση που ανέδειξε δύο τυχερές μαθήτριες του φροντιστηρίου: τη Φλώρα Νικολαϊδου, μαθήτρια Β ΄ Λυκείου, και την Αθηνά Παπαδοπούλου, μαθήτρια Γ ΄ Λυκείου, που κέρδισαν από έναν οδηγό σπουδών του 2017 της Employ “Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε βράβευση των επιτυχόντων 2016 του “Αριστοτελείου” , με την απονομή επαίνων και συμβολικού δώρου ως ένδειξη επιβράβευσης αυτής της επιτυχίας με την ευχή “Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες”.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η κ. Αρετή Δήμου ευχαρίστησε θερμά τον αιδεσιμολογιότατο π. Ιωάννη Δημόπουλο, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου ο οποίος είναι πάντα θετικός και πατρικός σε τέτοιες εκδηλώσεις, τις αρχές του τόπου για τη στήριξη της πρωτοβουλίας, την κ. Ευαγγελία Ρίζου για τα 11 χρόνια αγαστής συνεργασίας με το “Αριστοτέλειο” , τον Γιώργο Περιβολάρη από τα Νέα Φλώρινα για την κάλυψη της ημερίδας, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του φροντιστηρίου.

Τέλος, δεσμεύτηκε εκ μέρους και της διεύθυνσης και όλων των συντελεστών του φροντιστηρίου, καθηγητών και προσωπικού, για τη συνέχιση παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.