Η αποτελεσματική διαχείριση των λιβαδικών πόρων στη Δυτική Μακεδονία στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο με θέμα «Αειφόρος Παραγωγή Προϊόντων και Οικοσυστημικών Υπηρεσιών από τις Βοσκήσιμες Γαίες», ξεκίνησε χθες Τετάρτη 31 Μαίου2023, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στην πόλη της Φλώρινας και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου 2023. Πρόκειται για το 11ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνεδρίο που διοργανώνει η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία (ΕΛΕ).

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης από το βήμα του συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους, συνομίλησε με τους φοιτητές της σχολής και παρακολούθησε τις τοποθετήσεις μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρο Χατζηζήση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Στόχος του συνεδρίου και της Περιφερειακής Αρχής, είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεσματικής διαχείρισης των λιβαδικών πόρων στη Δυτική Μακεδονία καθώς και η προστασία της βιοποικιλότητας, η διατήρηση οικοτόπων στην Περιφέρεια και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Στο 11ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα ανακοινωθούν ερευνητικές εργασίες, αποτελέσματα ερευνητικών προγραμματικών, νέες μεθοδολογίες και εργαλεία έρευνας, κλπ. που πραγματεύονται όλα τα αντικείμενα της Λιβαδοπονικής Επιστήμης, με ιδιαίτερη βαρύτητα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της αποτελεσματικής διαχείρισης των λιβαδικών πόρων.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί γόνιμο έδαφος προκειμένου να πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Λιβαδοπονικής Επιστήμης και κυρίως της βόσκησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.