Η Γιορτή Φασολιού & Τσιρονιού στις Πρέσπες

Μετά από κενό δύο ετών, πραγματοποιήθηκε φέτος η γιορτή φασολιού και τσιρονιού, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στον Λαιμό Πρεσπών.

Με στόχο την ανάδειξη των δύο σημαντικότερων προϊόντων της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι, ο Δήμος Πρεσπών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών διοργάνωσαν την καθιερωμένη Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, μετά από κενό δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι μαγειρεμένα παραδοσιακά, από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες.

Στη γιορτή συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Σωματείου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Λυγκηστές και χορευτικά συγκροτήματα από τους Δήμους Pustec της Αλβανίας  και Bitola της Βόρειας Μακεδονίας, που χόρεψαν υπό τους ήχους των χάλκινων της Μπάντας της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη.