Η «Εικαστική Άνοιξη» του Τ.Ε.Ι.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ «Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι δρόμοι της τέχνης οδηγούν σε κοινούς τόπους και φέτος η «Εικαστική Άνοιξη» του Δήμου Κοζάνης συνάντησε σε μια πρωτοποριακή συνύπαρξη, έργα ζωγραφικής και κατασκευών των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα : « Α-ΤΙΤΛΟ» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Ιουνίου στον Εκθεσιακό Χώρο του Δ. Κοζάνης, από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη, ενώ με την παρουσία του τίμησε  τους φοιτητές ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Μαλούτας. Οι δύο άνδρες καθώς και η κ. Ελένη Δινοπούλου – Εικαστικός, Επιστημ. Συνεργάτης του Τμ. Βιομ. Σχεδιασμού και επιμελήτρια της έκθεσης,  πέραν των χαιρετισμών  έδωσαν στους φοιτητές τους Επαίνους για τη συμμετοχή τους στην έκθεση.
Οι πενήντα συνολικά φοιτητές που συμμετέχουν στην έκθεση ήταν ενθουσιασμένοι,  ενώ εξ’ ίσου σημαντική ήταν και η παρουσία  των γονέων τους  που ορισμένοι, ταξίδεψαν από μακριά προκειμένου να στηρίξουν τα παιδιά τους, στα πρώτα τους «εικαστικά βήματα», αλλά και των καθηγητών τους.
Οι δεκαπέντε ζωγράφοι έδειξαν το ταλέντο τους τόσο στη ζωγραφική όσο και σε σχέδια με κάρβουνο, σκίτσα, κολάζ, ενώ οι τριάντα τρείς κατασκευαστές μέλη ομάδων του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού και υπό τον τίτλο « ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»  μας προτείνουν με τον δικό τους τρόπο, την ανάγκη σεβασμού στη φύση και στον άνθρωπο. Την επιμέλεια  των κατασκευών είχε η  καθηγήτρια του Τμήματος κ. Ε. Δινοπούλου.
Όμως και τα ραδιοκύματα του JUST RADIO  ήχησαν, με το σποτ που ετοίμασαν δύο μέλη της ομάδας ραδιοφώνου, ενώ και το φωτογραφικό ρεπορτάζ ανέλαβε η φοιτήτρια του Τμήματος Β. Σχεδιασμού Γεωργία Φόνσου.
Ο εξωτερικός χώρος έχει την εικαστική παρέμβαση φοιτητή με θέμα « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καθώς και οι προτάσεις οριγκάμι είναι οι μικρές εκπλήξεις της Έκθεσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιούνη και οι φοιτητές βρίσκονται καθημερινά από τις 6:00 – 9:00 μμ στον χώρο για να ξεναγήσουν τους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εικαστικές παρεμβάσεις των φοιτητών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος : www.teikoz.gr

                Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων