Η εκδήλωση για τη Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949 (φωτογραφίες & βίντεο)

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, της οποίας μέλη είναι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής , με τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας  την 12η Φεβρουαρίου 1949, πραγματοποίησε εκδήλωση, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και  ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης και ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας.

Καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο  πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Φλώρινας, Ταξχος ε.α. Δημήτριος Σωτηρίου ενώ στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθύνων σύμβουλος  της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Ιωάννης Δεβούρος.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία με ομιλητή τον κ. Ηλία Δ. Μογλενίδη, Υποψήφιο Διδάκτορα του Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα «Η Μάχη της Φλωρίνης: Ιστορική, Στρατιωτική και Εκκλησιαστική προσέγγιση».

Αμέσως μετά έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας από την κ. Δημήτριο Σωτηρίου στον κ. Ηλία Μογλενίδη.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Στρατηγος ε.α., Κωνσταντίνος Κόρκας, ο οποίος παρά τα 99 του χρόνια τίμησε και φέτος την εκδήλωση με την παρουσία του, κάτι που κάνει συστηματικά γιατί έζησε τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Αφού συνεχάρη τους ομιλητές μίλησε για τη μάχη της Φλώρινας ενώ θυμάται ακόμα τον Φεβρουάριο του 1949 που ήταν υπεύθυνος για την άμυνα της Φλώρινας.