Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένας δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας και του ΝΠΔΔ ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, όπου πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Πάμε όπως παλιά» με τον μίμο Γιάννη Τσιτουρίδη και την ηθοποιό Τίσσα Βασιλάκη, ένα νοσταλγικό ταξίδι στον παλιό κινηματογράφο με μιμήσεις, επιθεωρησιακά νούμερα, χορό και τραγούδι και ακολούθησε συναυλία με τους Decauville και soul, latin, jazz μουσική.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «Λυγκηστές», με τη συμμετοχή των Χορευτικών Συνόλων του Δήμου Καρδίτσας, του Εργαστηρίου Λαογραφίας και παραδοσιακού χορού «Όρμος Καστοριάς», του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Γεννίτσαροι και Μπούλες Νάουσας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, ενώ νωρίτερα τα παραπάνω χορευτικά συγκροτήματα παρέλαυναν στον πεζόδρομο και στο ποτάμι.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος κήρυξε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, όπου παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Μανδρίτης Αντώνης, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος  Γερίου της Κύπρου, κ.κ. Αργύρης Αργυρού και Λάμπρου Κυριάκος, με αφορμή την αδελφοποίηση των Δήμων Φλώρινας και Γερίου Κύπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Μπίρος Στέφανος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κα Μούσιου-Μυλωνά Όλγα, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Μουρατίδης Νικόλαος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. Γκίκας Φώτιος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, κ. Χήρας Δημήτριος, ο αναπληρωτής διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, κ. Βασιλειάδης Στέφανος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και οργανώσεων, καθώς και πλήθος κόσμου, τόσο από την περιοχή μας όσο και άλλων περιοχών.

 

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που για μια ακόμη χρονιά, βρισκόμαστε μαζί στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Πολιτιστικά Δρώμενα 2016.

Κάθε χρόνο προσπαθούμε να προσφέρουμε στους Φλωρινιώτες και στους επισκέπτες ποιοτικές εκδηλώσεις, διατηρώντας τα έξοδα ίδια, χωρίς καμία επιπλέον αύξηση.

Φέτος αποφασίσαμε όμως να αυξήσουμε τη διάρκεια των εκδηλώσεων και όπως φάνηκε και από τη συμμετοχή του κόσμου, ήταν μια κίνηση η οποία αγκαλιάστηκε. Έτσι, ξεκινήσαμε από τις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρώσουμε τον πολιτιστικό αυτό κύκλο στις 31 Αυγούστου. Παράλληλα, συγχρηματοδοτήσαμε και επιχορηγήσαμε συλλόγους σχεδόν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έχοντας και πάλι ως επίκεντρο τον ποταμό Σακουλέβα και το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε θεματικές βραδιές, σε συνεργασία με συλλόγους, πολίτες και φορείς του Δήμου μας, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το τοπικό πολιτιστικό δυναμικό και την εξαιρετική δουλειά η οποία επιτελείται από ανθρώπους με όραμα και μεράκι.

Σήμερα είμαστε επιπλέον χαρούμενοι, γιατί μαζί μας βρίσκεται ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιος Μανδρίτης, ο Δήμαρχος Γερίου της Κύπρου κ. Αργύρης Αργυρού, μαζί με αντιπροσωπεία από την Κύπρο, με αφορμή την αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο Γερίου της Κύπρου που θα συναφθεί αύριο και έτσι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά μας.

Η Φλώρινα συνεχίζει να αποτελεί εδώ στα σύνορα της χώρας μας, φάρο πολιτισμού και πνευματικής ανάπτυξης και παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας και ο Δήμος μας μαζί, συνεχίζει να αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, αφού με τη συνεργασία και τον εθελοντισμό, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Εύχομαι σε όλους μας να περάσουμε μια όμορφη βραδιά απόψε και ένα υπέροχο δεκαήμερο εκδηλώσεων.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 με την επανάληψη της μουσικής θεατρικής παράστασης «Πάμε, όπως παλιά», λόγω της επιθυμίας πολιτών και ακολούθησε χορευτική παράσταση από τον ΦΣΦ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», όπου τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.