Η ημερίδα για την καταστροφή της Κιουτάχειας και τους Πρόσφυγες της Φλώρινας

Ημερίδα με θέμα την καταστροφή της Κιουτάχειας και τους Πρόσφυγες της Φλώρινας και με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύλλογος Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν:

ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, Ιεροκύρηκας, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα “Ο Ελληνισμός του Κοτυαίον (Κιουτάχεια) ̇ Λυκαυγές χωρίς Λυκόφως”.

ο Γιάννης Κασκαμανίδης, Μέλος Ε.Δι.Π. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα “Οι πρόσφυγες του ’22 στη Φλώρινα”.

Την ημερίδα χαιρέτησαν η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης. Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας Νίκος Γρηγοριάδης και Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Χάτζιος και ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κώστας Ρόζας. Τους παριστάμενους καλωσόρισε και ευχαρίστησε η πρόεδρος του συλλόγου Μαίρη Δανιηλίδου.