Η Ημερίδα με τίτλο «Η Εκτροφή του προβάτου φυλής Φλώρινας ως μοχλός ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Δυτική Μακεδονία»

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φυλής Φλώρινας (προβάτων) με τίτλο: «Η Εκτροφή του προβάτου φυλής Φλώρινας ως μοχλός ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Δυτική Μακεδονία», στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Μάχη Νάστου – γεωπόνος ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σακουλέβας και η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κατερίνα Μέλφου.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Ο Βασίλειος Άμπας – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) μίλησε για «Το πρόβατο φυλής Φλώρινας ως γενετικός πόρος ανάπτυξης», ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Ζαραλής – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – Πρόεδρος της ΕΦΥΦ με θέμα «Η σημασία του προβάτου φυλής Φλώρινας για την σύγχρονη κτηνοτροφία», ενώ οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με τον Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο – Καθηγητή Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο «Η τεχνητή σπερματέγχυση ως εργαλείο για την προστασία και βελτίωση τοπικών φυλών προβάτων».

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων υπήρξε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και των ομιλητών. Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους ενώ οι αρμόδιοι έδωσαν τις απαντήσεις.

Πριν το τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.