Η θέση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας για την απαγόρευση του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Το Δ.Σ. του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και καταγγέλλει την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία απόφαση που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στις πιο μαύρες εποχές για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Με πρόσχημα την υπαρκτή υγειονομική κρίση, το αστικό κράτος εμπλουτίζει το οπλοστάσιο του ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα με το βλέμμα στο αύριο. Δημιουργεί πλαίσιο καταστολής, επιβολής απαγορεύσεων και χρηματικών ποινών που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει απέναντι σε κάθε κινητοποίηση. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι την οικονομική κρίση που βιώνουμε και θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα με αφορμή την πανδημία, θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, κάθε λαϊκό νοικοκυριό και θωρακίζεται απέναντι στους αγώνες τους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση έστω και τώρα. Ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου, της κορυφαίας στιγμής της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας ενάντια στην χούντα , είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Οι μάχες που δόθηκαν την μαύρη επταετία για ελευθερία και καλύτερους όρους ζωής, είναι οδηγός για εμάς σήμερα. Τιμούμε όσους πέσανε ηρωικά στον αγώνα απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, σήμερα που η χώρα μας είναι μπλεγμένη σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με το ΝΑΤΟ να μην εγγυάται καμία ασφάλεια για το λαό.

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις , η καταστολή και τα πρόστιμα έχουν στόχο να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν , να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή, για την δημόσια υγεία, για την παιδεία , για καλύτερους όρους εργασίας. H κυβέρνηση δεν θέλει να κρατήσουμε το ζωντανό το περιεχόμενο του πολυτεχνείου, που σήμερα παραμένει ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό και για αυτό θέλει να μας φιμώσει.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

Με την έξαρση της πανδημίας η κατάσταση κάθε μέρα και χειροτερεύει, αλλά η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία μας. Συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για πραγματική ενίσχυση το συστήματος υγείας με προλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, δεν έχει κανένα σχεδιασμό για νέες ΜΕΘ. Αντί για αυτά, σχεδιάζει να φέρει για ψήφιση στην βουλή τα πιο αντιδραστικά αντεργατικά μέτρα για κατάργηση υπερωριών,  καθιέρωση της 10ωρης εργασίας, για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, φακέλωμα συνδικαλιστών. Είναι αυτά μέτρα για την πανδημία;

Η κυβέρνηση που μας έχει αφήσει απροστάτευτους, νομοθετεί την φτώχεια μας και προετοιμάζει την καταστολή μας. Αλήθεια ποιος πραγματικά πιστεύει ότι οι απαγορεύσεις συναθροίσεων και όλα αυτά τα μέτρα που είναι εμπνευσμένα από την ίδια την επταετία των συνταγματαρχών, γίνονται για να προστατευτούμε; Έχουμε δείξει ότι και ξέρουμε και μπορούμε να πάρουμε τα σωστά μέτρα προστασίας. Έχουμε δείξει ότι ξέρουμε να διαδηλώνουμε με ασφάλεια.

Πηγαίνουμε προς τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη , δυναμικά και αγωνιστικά. Δεν δεχόμαστε από καμία κυβέρνηση υποδείξεις, δεν δεχόμαστε από κανέναν να μας κουνάει το δάχτυλο. Τιμούμε τους νεκρούς και κρατάμε ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑ