Η κοπή βασιλόπιτας του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στο Τουριστικό Περίπτερο του Φ.Ο.Ο.Φ στον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, παρουσία τοπικών αρχών, μελών και  φίλων του Συλλόγου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Γ. Γραμματέας Κοσμάς Ρούφας ευχαριστώντας όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αλλά και δίνοντας ευχές για τη νέα χρονιά.   Μια χρονιά η οποία βρίσκει τον Σύλλογο ανανεωμένο με νέο Δ.Σ. και Πρόεδρο μια γυναίκα.

Τον λόγο πήρε η νέα Πρόεδρος Βαλίνα Ρόζα και αναφέρθηκε στον Σύλλογο ο οποίος φέτος κλείνει τα 60 χρόνια λειτουργίας του.  Μίλησε για μια σειρά μελλοντικών εκδηλώσεων οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στον πρωτεργάτη και  ιδρυτή του ΦΟΟΦ Ηλία Βυζάντη. Δεν παρέλειψε να κάνει και μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου για τη χρονιά που μας πέρασε.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών σε δύο ορειβάτες του ΦΟΟΦ.  Πρώτος βραβεύτηκε ο Νικόλαος Ρούφας για την κατάκτηση της  κορυφής Vidikovec, υψομέτρου 2.004 μέτρων και η απονομή έγινε από το μέλος του Συλλόγου Βαγγέλη Ταμουτσέλη. Ακολούθησε η βράβευση του Λεωνίδα Καλυβιάνου για την κατάκτηση της  κορυφής Mouzala, υψομέτρου 2.925 μέτρων και η απονομή έγινε από τον πρώην Πρόεδρο Σπύρο Κύρου.