Η κοπή πίτας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων ΦλώριναςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας σε μία πανέμορφη εκδήλωση υπό τους ήχους του Ωδείου Φλώρινας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2023, στην Ταράτσα του Ξενοδοχείου Lingos.

Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), κ. Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τη Συντονιστική Επιτροπή, τα στελέχη, τους Youth Workers και όλους όσους/όσες έχουν συνδράμει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων και δράσεων του ΟΕΝΕΦ, ανακοίνωσε την καινοτόμα πρωτοβουλία του Ομίλου, που αφορά στην υπογραφή σύμβασης για την αξιοποίηση ενός παλιού κτιρίου στον σταθμό των τρένων, το οποίο με την υποστήριξη του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αλλά και του Πράσινου Ταμείου, θα μετατραπεί σε Κέντρο Νεολαίας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι (Bitola) της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Βιδούρης, η παρουσία του οποίου σηματοδοτεί και τη συνεργασία μας με την γειτονική χώρα. Παράλληλα, χαιρετισμό απέστειλε η Βουλευτής Φλώρινας κ. Πέτη Πέρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Ωδείο Φλώρινας και τον Διευθυντή του, κ. Βασίλη Κίτσο,  για την υποστήριξη και σημαντική συμβολή του για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, τους καθηγητές και μαθητές για τις υπέροχες μουσικές που πλαισίωσαν τη βραδιά μας, αλλά και γενικότερα για την άψογη συνεργασία και ζήλο που επιδεικνύουν σε κάθε μας δράση και πρωτοβουλία.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που προσέφεραν αξιόλογα δώρα στους νικητές μας: τον συνεργάτη του ΟΕΝΕΦ και θερμό υποστηρικτή, ηλεκτρολόγο-μηχανικό, κ. Κώστα Παρασκευόπουλο για τη δωρεά ενός ηλεκτρικού πατινιού, το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Βαγγέλη Γαϊγάνη για δωροεπιταγή εκατό ευρώ, το ταξιδιωτικό γραφείο της κ. Λαρίσα Κασκαμανίδου για δωροεπιταγή εκατό ευρώ, τον κ. Χρήστο Νίτσου για δωροεπιταγή από τα καταστήματα Euronics, τον κ. Παντελή Μάλλιο για την προσφορά των κοσμημάτων από το κατάστημα Marbelle, καθώς και την αισθητικό κ. Μαρία Μορφιαδάκη, για την προσφορά δωροεπιταγής σε προϊόντα ομορφιάς.

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου αγκαλιάστηκε από τους νέους και νέες της Φλώρινας και όχι μόνο. Ειδικότερα, στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ομάδα νέων που πλαισιώνει το πρόγραμμα “Ενεργός Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης”  από το 2ο και 3ο ΓΕΛ Φλώρινας και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος. Επιπλέον, στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν και οι συνεργάτες και εταίροι του ΟΕΝΕΦ από τη Βόρεια Μακεδονία,  Milcho Duli, Πρόεδρος της ΜΚΟ Sfera International και Kristijan Veljanov, μέλος του ΔΣ του Sfera International, η Πρόεδρος κα Άννα Μπαφίτη και μέλη από το ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας, καθώς και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Γεωργιάδη και μέλη του ΔΣ. Τέλος, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Παπαγρηγορίου, κ. Νικόλαος Ιωακειμίδης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμυνταίου και μέλος της ΣΕ του ΟΕΝΕΦ, κ. Χρήστος Θωμαΐδης.

Μέσα σε αυτό το εγκάρδιο κλίμα οι εθελοντές, ενεργά μέλη και μαθητές/τριες αντάλλαξαν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για τη χρονιά που πέρασε, όσο και για τους στόχους του 2023.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες θερμά για την τεράστια συμμετοχή και ευχόμαστε το 2023 να είναι εξίσου δημιουργικό, καινοτόμο και ο καθένας από εμάς να έρθει πιο κοντά στους πραγματικούς του στόχους.

Οι Νέοι Μπροστά!