Η κοπή της βασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Καυκάσου

Tην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Καυκάσου στο κτίριο του ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Αγησίλαος Παυλίδης ο οποίος τους ενημέρωσε ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη δημιουργία του χωριού και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τον Αύγουστο. Οι εκδηλώσεις μνήμης θα γίνουν για να τιμήσουν τους προγόνους που εγκαταστάθηκαν στο χωριό παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα και κατάφεραν να πετύχουν γιατί έφεραν μαζί τους τις αξίες και την ψυχή τους.  «Όλοι μαζί έφτιαξαν ότι έφτιαξαν για εμάς, για να μην περάσουν τα παιδιά τους αυτά που πέρασαν αυτοί και εμείς πρέπει να είμαστε άξιοι συνεχιστές τους».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Σωτήρη Βόσδου – Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Πέτη Πέρκα – βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φλώρινας, Γεράσιμο Γιαλαμά – πρόεδρο της Κοινότητας, Αναστάσιο Αντωνιάδη – πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και Δημήτριο Ηλιάδη – δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας.

Ο κ. Ηλιάδης, καταγόμενος από τον Νέο Καύκασο, στον χαιρετισμό του έδειξε το ενδιαφέρον του για την κοινότητα και τον σύλλογο και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην βαφή της αίθουσας συνελεύσεων από τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου.

Ανέφερε ότι το χωριό πρέπει να αρχίσει από τώρα να προετοιμάζεται για να μπορέσει το καλοκαίρι να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα γιορτάσει μαζί τους.

Δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τον χώρο της κοινότητας και θα ξεκινήσει από την προμήθεια χρωμάτων για το βάψιμο των τοίχων του κτιρίου.