Η παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας – εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλερά με τίτλο “Αν Οδός”

Στη Φλώρινα παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ποιήτριας – εικαστικού Κωνσταντίνας Βαλερά, με τον τίτλο «Αν Οδός», από τις Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ, την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια έκδοση που αποτελεί ένα σύνθετο και ιδιαίτερα πρωτότυπο έργο 20 ποιημάτων με αντίστοιχα 20 έργα ζωγραφικής και videoart παραγωγής της Earth View, πλαισιωμένα με αυθεντική μουσική απ’ τον συνθέτη Δημήτρη Ευαγγελινό και απαγγελίες καλλιτεχνών από διάφορους τομείς των τεχνών. Κάθε ποίημα συνοδεύεται από έναν QRcode, έναν κωδικό που οδηγεί στην ψηφιακή παρουσίασή του με αφήγηση και animation, μέσω βίντεο.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Ευμορφία Κηπουροπούλου, Ειδική Επιστήμων ΠΤΔΕ, ΠΔΜ, Γιάννης Ζιώγας, Ζωγράφος, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολή Καλών Τεχνών ΠΔΜ και Κωνσταντίνα Βαλερά, ποιήτρια –εικαστικός.

Την εκδήλωση συντόνισε η  Ελευθερία Παναγιωτίδου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι Βαλίνα Ρόζα, Επιχειρηματίας και Μιχάλης Χάτζιος, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου και ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.