Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αγ. Γερμανού στις δράσεις του Δήμου Πρεσπών Let’s do it Greece

Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αγ. Γερμανού

στις δράσεις του Δήμου Πρεσπών Lets do it Greece

Με αφορμή τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αγ. Γερμανού στις δράσεις του Δήμου Πρεσπών με τοπικούς φορείς και εθελοντές για την Πανελλαδική Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31  Μαρτίου 2017 οι εξής δράσεις στο Νηπιαγωγείο Αγ. Γερμανού:

Αρχικά οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από την κ. Αμαλία Τοπαλοπούλου, εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, σε ζητήματα σχετικά με τα είδη των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Συζήτησαν με την κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, για τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης τους και τέλος ανέλαβαν δράση στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου για την περισυλλογή σκουπιδιών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς, στο Δήμο Πρεσπών και στους τοπικούς φορείς της ακριτικής Πρέσπας, που αναπτύσσουν τέτοιες δράσεις, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές σε περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ως ενεργοί πολίτες για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται.