Θεατρική παράσταση: Του νεκρού αδερφού

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και η Θεατρική ομάδα «Επέκεινα» του Συλλόγου Μικρασιατών  Πτολεμαΐδας, σας προσκαλούν στην παράσταση του «Νεκρού Αδελφού», το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21:30, στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.

Την απόκοσμη ιστορία  «του Νεκρού Αδελφού»,  σε παραλλαγή  της συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη  με τίτλο «Αν είσαι αέρας πήγαινε», παρουσιάζει η Θεατρική ομάδα  «Επέκεινα» του Συλλόγου Μικρασιατών  Πτολεμαΐδας, σε σκηνοθεσία του Άκη Τσονίδη, εγκαινιάζοντας τη  συνεργασία της  και με άλλους, εκτός περιοχής, εργάτες του θεάτρου στη χώρα.

Ο Κωνσταντής, ένα από τα επτά αδέλφια μιας οικογένειας, πείθει τη μάνα του να συναινέσει στο γάμο της μοναχοθυγατέρας της σε τόπο μακρινό και δεσμεύεται ότι θα την φέρει πίσω όταν το ζητήσει. Αδυνατεί όμως να τηρήσει τον λόγο του καθώς θανατικό έπεσε στα αδέλφια, αλλά οι κατάρες της μάνας τον σηκώνουν από τον τάφο για να εκπληρώσει την υπόσχεση του.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ομάδας Κώστα Ιωαννίδη, η θεατρική αυτή παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκατό ετών από τη θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Είσοδος 7 ευρώ

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ