Κινητοποίηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής
Υπηρεσιών Ν Φλώρινας

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει τις επόμενες μέρες. Μέσα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπονται μερικά από τα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια:

  • 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.
  • κατάργηση της Κυριακής αργίας
  • τηλεργασία χωρίς όρια
  • απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση
  • νέα εμπόδια στην απεργία
  • ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία
  • κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας

Αυτά τα μέτρα μας αφορούν όλους. Αφορούν τα πιο βασικά δικαιώματα μας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τόσους αγώνες εδώ και 150 χρόνια. Από την οκτάωρη εργασία μέχρι το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό. Πριν 100 χρόνια καθιερώθηκε το οκτάωρο στη χώρα μας, θέλουν να μας γυρίσουν πίσω,  να μας γυρίσουν πίσω έναν αιώνα και ταυτόχρονα το παρουσιάζουν σαν πρόοδο και εκσυγχρονισμό. Την ίδια ώρα που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη οι εργοδότες ζητάνε από τον εργαζόμενο να δουλεύει 10 και 12 ώρες, με μειωμένες η και καθόλου υπερωρίες. Μα αν υπάρχει η ανάγκη για περισσότερη εργασία γιατί δεν προχωρούν σε προσλήψεις; Η αύξηση του εργάσιμου χρόνου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας αποτελεί κίνδυνο για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων,  αυξάνει τα εργατικά ατυχήματα αλλά και έχει επιπτώσεις γενικότερα στην υγεία των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια σας από το 8ωρο!

Θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία και να μειώσουν την αμοιβή των υπερωριών. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας επιβαρύνει επιπλέον τους εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα αποφέρει υπερκέρδη στις τσέπες των εργοδοτών.

Ξέρουν ότι φέρνοντας αυτά τα μέτρα αλλά και σχεδιάζοντας να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα οικονομική κρίση, δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και προετοιμάζουν το έδαφος. Θέλουν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για απεργία,  θέλουν να θεσπίσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, να απονεκρώσουν τις πιο ζωντανές διαδικασίες , τον διάλογο μέσα στα σωματεία , μέσα στις συνελεύσεις.

Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα, να οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες, να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας έναν αιώνα πίσω! 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30