Κοπή βασιλόπιτας του φροντιστηρίου Μ.Ε. “Αριστοτέλειο”

Μέσα σε εύθυμο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, η πρώτη εκδήλωση του φροντιστηρίου Μ.Ε ¨Αριστοτέλειο¨ για το 2020 στο καλαίσθητο περιβάλλον του ξενοδοχείου ¨Emerald Suites¨, με αφορμή την έναρξη της νέας  χρονιάς.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε με τις ευλογίες του πρωτοπρεσβυτέρου  π. Ιωάννη Δημόπουλου, παρουσία του διδακτικού προσωπικού και, φυσικά, των μαθητών του φροντιστηρίου.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η υπεύθυνη σπουδών και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, Αρετή Δήμου, η οποία εν είδει απολογισμού ανέφερε τις σημαντικότερες δράσεις του Αριστοτελείου για το 2019, συνοδευόμενες από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Αυτές περιελάμβαναν διοργάνωση ημερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού με κορυφαίες εταιρείες και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, όπως η Employ και το Αμερικανικό Κολλέγιο ACT, συμμετοχή σε σεμινάρια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, της ΟΕΦΕ, συναδέλφων φροντιστών από άλλα μέρη της Ελλάδας (φροντιστήριο ¨ΜΑΘΗΣΗ¨ στην Έδεσσα, ¨ΛΕΞΗ¨ στο Καρπενήσι), εκπαιδευτικές εκδρομές, ενημερώσεις γονέων πλαισιωμένες από εκδηλώσεις ψυχολογικής ενδυνάμωσης για τις εξετάσεις και βιωματικά εργαστήρια διαχείρισης του χρόνου.

Η ανασκόπηση έκλεισε με αναφορά στους επιτυχόντες του 2019, των οποίων η επιτυχία στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας λειτουργεί ως πρότυπο για τους φετινούς υποψηφίους της Γ΄Λυκείου.

Στο κλείσιμο της ομιλίας απευθύνθηκαν ευχαριστίες στους μαθητές και τους γονείς που εμπιστεύονται την ομάδα του Αριστοτελείου εδώ και 25 χρόνια, καθώς και σε όλους τους συντελεστές του φροντιστηρίου για το έργο τους.

Τυχεροί της χρονιάς αναδείχθηκαν: η μαθήτρια της Β΄Λυκείου, Αγνή Φιλιππίδου στην οποία έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας, οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, Αθηνά Σιέκρη και Χαράλαμπος Μυρωνίδης που κέρδισαν το τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων ¨HORIZON¨ σε κλήρωση που ακολούθησε και ο καθηγητής Φυσικής, Στάθης Παυλίδης από την πλευρά του διδακτικού προσωπικού.

Εκτός των τυχερών, όλοι οι μαθητές έλαβαν ως δώρο ένα ημερολόγιο του 2020, με μήνυμα ¨Αναζητώντας το χρυσάφι του χρόνου¨, ώστε να προγραμματίζουν τον χρόνο τους και να επενδύουν δημιουργικά σ΄αυτόν.