Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα για την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους και νέες της περιοχής μας που μετά από μια μάχη σε ένα δυσχερές κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο, κατάφεραν να πετύχουν σε μία δύσκολη και απαιτητική δοκιμασία και να οδηγηθούν ως ακαδημαϊκοί πολίτες στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Πλέον καλούνται να σταθούν με σύνεση, ακεραιότητα και να υπηρετήσουν την επιστήμη που επέλεξαν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Για όσους και όσες δεν μπόρεσαν να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, τους αξίζει μια ακόμα προτροπή για να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους αξίζουν. Δοκιμάστηκαν σε ένα άχαρο σύστημα που αδικεί, παρόλα αυτά, η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες και επιλογές και ο αγώνας δεν σταματά εδώ.

Για όλα αυτά, είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάστηκαν στο πλάι τους σε αντίξοες συνθήκες που προκαλούν οι απανωτές κρίσεις,  για να συνεισφέρουν κι αυτοί στη μάχη των παιδιών τους.

Είναι χρέος μας λοιπόν απέναντι στους νέους και τις νέες της περιοχής μας να παραμείνουμε στο πλευρό τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους, προκαλώντας τους να κατακτήσουν τη γνώση, να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, όπως πολλάκις έχω αναδείξει, θα συνεχίσω να διεκδικώ τη μοριοδότηση της περιοχής μας ως πληγείσα από τον σεισμό της 19ης Γενάρη 2022, την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των Τμημάτων του, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται και αδικούν τη νέα γενιά.

 

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα