Μήνυμα της Διευθύντριας της ΔΔΕ Φλώρινας, κ. Μαρνέρη, για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

        Ξεκινάει σήμερα μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, ελπίδα για αληθινή πρόοδο!

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες  που επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, και καλούνται να αντιμετωπίσουν  για άλλη μια χρονιά με υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία τις νέες συνθήκες εκπαίδευσης,  ώστε να επιτευχθεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή των μαθημάτων.

Καλωσορίζουμε και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ιδιαιτέρως τους νεοδιόριστους, και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και αγάπη στο πολύπλευρο έργο  τους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατάφεραν την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες, να κερδίσουν το στοίχημα της διδασκαλίας καθώς και  τα στελέχη της εκπαίδευσης, το διοικητικό προσωπικό των διάφορων εκπαιδευτικών δομών, που εργάζονται με ζήλο, υπευθυνότητα και αφοσίωση, για να ασκήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους κάτω από νέες συνθήκες.

Ο μεγάλος στόχος της εκπαίδευσης είναι η προσφορά πολύτιμων γνώσεων και χρήσιμων δεξιοτήτων μέσα από την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, τις βιωματικές δράσεις, την παραγωγική διαδικασία, τη δημιουργική  σκέψη- κι όλα αυτά βέβαια μέσω της δια ζώσης διδασκαλίας.

Επιδιώκουμε μια σύγχρονη εκπαίδευση η οποία, παράλληλα με τις ψηφιακές δεξιότητες και την τεχνολογία, να διαφυλάσσει τα πολιτισμικά στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού και να προτάσσει τον άνθρωπο και την ποιοτική του αναβάθμιση.

Στην αρχή της νέας σχολικής αυτής χρονιάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες ευχόμαστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους. Το σύγχρονο σχολείο, παρέχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες, εκμεταλλευτείτε τις και θέστε στόχους.

Στους εκπαιδευτικούς, που είναι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και παιδευτικό τους έργο. Να στέκεστε δίπλα στους μαθητές μας και να τους οδηγείτε με αισιοδοξία προς το αύριο.

Στους γονείς, που αποτελούν στήριγμα και υπόδειγμα για τα παιδιά τους, ευχόμαστε δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν  με επάρκεια στο έργο τους.

Εύχομαι, τέλος, σε όλους μας υγεία, δύναμη, δημιουργία, αισιοδοξία και πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε, επιστρατεύοντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να πετύχουμε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει γεμάτη με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα.

Καλή πρόοδο, καλό ξεκίνημα!

 

Η Διευθύντρια

της ΔΔΕ Φλώρινας

Ευγενία Μαρνέρη