Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Κιοσέ για την 109η Επέτειο των Ελευθερίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό

Με αφορμή τη συμπλήρωση 109 χρόνων από ιστορική απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 109η επέτειος απελευθέρωσης της Φλώρινας από τον Tουρκικό ζυγό που τιμούμε σήμερα και η διαχρονική προσήλωση του λαού μας στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καθόρισαν την ίδια την πορεία της πόλης μας.

Οι ηρωικοί αγώνες των προγόνων μας παραμένουν επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε, καθώς αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και εθνικών διδαγμάτων, για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και παράλληλα να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για πρόοδο και ευημερία.

Στη σημερινή επέτειο, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις. Εν τούτοις στο Μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη εκπληρώσαμε το στοιχειώδες χρέος  μας, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, σεβασμού και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης σ΄ όλους εκείνους που με αυταπάρνηση και ηρωισμό απελευθέρωσαν τη Φλώρινα και τη Μακεδονία από τον Τουρκικό ζυγό.

Έχουμε χρέος να γνωρίζουμε και να διηγούμαστε τα κατορθώματα των προγόνων μας, να εξυμνούμε την πίστη τους στην ελευθερία και την προσήλωσή τους στα ιδανικά της Εθνικής ανεξαρτησίας.

109 Χρόνια ελευθερίας.

Χρόνια πολλά Φλώρινα.

Χρόνια πολλά συμπατριώτισσες-συμπατριώτες μου».