Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη διεθνή διάκριση των φοιτητριών του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη Διεθνή Διάκριση των Φοιτητριών του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Με αφορμή τη συμμετοχή των φοιτητών-τριών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιούλης Δούκα, Αναστάση Μεκερίδη, Άντας Μπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου στην Έκθεση Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα School of Scenography, με έδρα το Λονδίνο, ύστερα από διάκριση που απέσπασαν σε διεθνή διαγωνισμό, με επικεφαλής τον διδάσκοντα κ. Τάσο Πρωτοψάλτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Κάθε διάκριση στο πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών, αποδεικνύει γιατί η Φλώρινα αποτέλεσε τόπο-σταθμό της καλλιτεχνικής έμπνευσης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και συνεχίζει να αποτελεί κοιτίδα καλλιτεχνικής και πολιτισμικής δημιουργίας.

Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των τεσσάρων φοιτητών-τριών πιστοποιούν το μοναδικό και πηγαίο ταλέντο τους αφενός, αφετέρου την αδιάλειπτη και συστηματική δουλεία που γίνεται από τους καθηγητές της Σχολής.

Παράλληλα δικαιώνει την εκπεφρασμένη βούληση της παρούσας Περιφερειακής Αρχής να εργαστεί εντατικά για την ενίσχυση των υποδομών Τέχνης και Πολιτισμού της Φλώρινας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και τη συντήρηση–βελτίωση του Κτιρίου «Αγία Όλγα».

Εύχομαι στους φοιτητές-τριες δημιουργικότητα, έμπνευση και ακόμα περισσότερες διακρίσεις και στη μετέπειτα πορεία τους.».