Μήνυμα του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η μεγαλοσύνη των λαών δε μετριέται µε το στρέµµα. Με της καρδιάς το πύρωµα μετριέται και το αίµα». Κ. Παλαμάς

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την ημέρα που οι πρόγονοι μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και υποταγής στον οθωμανικό ζυγό.  Τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας µας, αφού µε αυτήν το έθνος µας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση. Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού για να υποδηλώσει ότι το Ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας καθολικός αγώνας και απέδειξε ότι η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού, µπορούν να αλλάξουν την ιστορική του µοίρα. Οι Έλληνες απέδειξαν για µια ακόµα φορά πως κανείς λαός δεν µένει υπόδουλος όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει. Σήμερα η πατρίδα μας δοκιμάζεται ξανά αλλά αυτήν την φορά από έναν αόρατο υγειονομικό εχθρό που δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και της οικονομίας.

Σήμερα ο δικός μας αγώνας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Το 1821 διδάσκει ότι ενωμένοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Με ενότητα, ομοψυχία , χωρίς διχόνοια και πειθαρχώντας στις οδηγίες των ειδικών θα τα καταφέρουμε και πάλι. Φέτος δεν θα μπορέσουμε να καμαρώσουμε την νεολαία μας να παρελαύνει για να τιμήσει τους  αγώνες εκείνων των ανθρώπων  που έδωσαν το αίμα τους για την λευτεριά. Είναι και αυτό μέρος του δικού μας αγώνα έτσι ώστε υγιείς και ενωμένοι να μπορέσουμε να γιορτάσουμε του χρόνου όλοι μαζί , όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί και η πανδημία θα αποτελεί μια δύσκολη ανάμνηση.

Σηκώνουμε την σημαία ψηλά στα μπαλκόνια μας, τιμούμε τους αγώνες των ένδοξων προγόνων μας, στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε σύγχρονο επίβουλο της εδαφικής μας κυριαρχίας, ότι η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι μια δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ