Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούμαστε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε, με την ελπίδα ότι η αγωνία όλων μας σύντομα θα μετατραπεί σε χαρά με το εμβόλιο που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται και στο Νοσοκομείο μας.

Προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η αποτροπή της ταχείας εξάπλωσης της νόσου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με υπευθυνότητα, παρά την κόπωση μας.

Είναι ώρα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, σεβασμού έναντι όλων αυτών που δίνουν τη μάχη νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια υγεία και να προστατέψουν τη ζωή μας.

Αυτές τις μέρες ας αφήσουμε στην άκρη την απαισιοδοξία και ας κρατήσουμε την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας. Ας έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και ας κάνουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού μας μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αναγέννησης.

Φέτος, ο Δήμος μας δεν κάνει εκδηλώσεις περιοριζόμενος στη φωταγώγηση των δρόμων και του δέντρου στην κεντρική πλατεία, με τη σκέψη να αλλάξει η διάθεση όλων μας. Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν διατίθενται για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, για να γίνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα άγια Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι έχουμε την ανάγκη να προσευχηθούμε, να ευχηθούμε.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων στον Δήμο, εύχομαι στους απανταχού Φλωρινιώτες και Φλωρινιώτισσες υγεία, χαρά, οικογενειακή ζεστασιά, κοινωνική αλληλεγγύη και δύναμη για το μέλλον.

Χρόνια Πολλά!

Καλά Χριστούγεννα!

Ειρηνικό και Δημιουργικό το 2021!

 

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας