Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας

Μέρα τιμής, αλλά και ευκαιρία προβληματισμού, αποτελεί η 8η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Γυναίκας.

Μέρα αναλογισμού και απόδοσης τιμής στο “μισό του ουρανού” και στην ισότιμη παρουσία της στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Στη σημερινή εποχή, η γυναίκα ακόμα αναζητεί τη θέση που της αρμόζει. Γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και συχνά πέφτει θύμα βίας ή παρενόχλησης. Αντιμετωπίζεται ως “πολίτης δεύτερης κατηγορίας” στην εργασία, ακόμα και στην οικογένεια.

Κι όμως, οι πολλαπλοί ρόλοι που κάθε γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί στο διάβα της ζωής την καθιστούν ως τον βασικό στυλοβάτη στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αξιών και οραμάτων. Ως σύντροφος, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως γιαγιά, η γυναίκα είναι πάντα στο επίκεντρο της ζωής, αποτελώντας την ίδια την πηγή της ζωής.

Ως Δήμος Φλώρινας προσπαθούμε καθημερινά να στηρίζουμε τις γυναίκες, μέσα από τις κοινωνικές μας δομές και όχι μόνο. Προγράμματα όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι” και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αποτελούν σταθερές δομές, μέσω των οποίων διευκολύνεται η καθημερινότητα των γυναικών του Δήμου μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, με αμέτρητα ευχαριστώ για τα όσα μας προσφέρουν!

Γιατί “και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω!”

 

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης

Δήμαρχος Φλώρινας