Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η 1η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία. Αποτελεί μια ευκαιρία να δείξουμε όλοι τον πρέποντα σεβασμό και την αγάπη μας στους ανθρώπους αυτούς. Στις μητέρες και στους πατέρες μας, στις γιαγιάδες και στους παππούδες μας. Στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας έδειξαν το δρόμο της ζωής.

Από το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε τη μέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ή Τρίτης Ηλικίας, για να τους τιμήσει αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και τα προβλήματα αυτά είναι πολλά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η καθημερινότητά μας τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς.

Ο Δήμος Φλώρινας στέκεται διαρκώς κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, δίνοντας έμφαση σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και με τη λειτουργία δομών όπως το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ. Και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη στήριξή τους. Για να δείξουμε στην πράξη πως αξίζουν την προσοχή και τη φροντίδα μας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να τους δείχνουμε, κάθε μέρα του χρόνου, τον σεβασμό μας. Και να τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν να αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, χωρίς να τους στερούμε τις ευκαιρίες για προσφορά.

Σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας