Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πολλαπλά και πολυσήμαντα μηνύματα εκπέμπει για το σύνολο της κοινωνίας μας η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όπως καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ.

Είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης και επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε την καθημερινότητα, τα δικαιώματα, αλλά και τις ικανότητες αυτών των ατόμων, αυτών των μαχητών της ζωής.

Η ημέρα αυτή απαιτεί όμως από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, που θα λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού και της αποδοχής άροντας κάθε αποκλεισμό, παραμένει – δυστυχώς – ακόμα ζητούμενο.

Η δημοτική αρχή Φλώρινας, σεβόμενη τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία – βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς στηρίζοντας κάθε μορφής δράση που βελτιώνει την καθημερινότητα και προάγει τις δεξιότητές τους και δρα υποστηρικτικά, υλοποιώντας παράλληλα παρεμβάσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και τη στήριξή μας. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους δεν πρέπει να είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά μια στάση ζωής.

 

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας