Μήνυμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας για την ημέρα της γενοκτονίας των ποντίων

Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Είναι η δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα και μια από τις πιο βάρβαρες, τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας αφού στοίχισε τη ζωή σε 353.000 Ποντίους αδελφούς μας.

Οδήγησε στον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Oι   Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Οι 353.000 ψυχές που χάθηκαν, ζητούν δικαίωση!!!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να πάρει θέση και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίωσης ενός ολόκληρου λαού. Ως έθνος οφείλουμε να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία μας, να  δίνουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την επιβίωση της ιστορικής μνήμης.

Ο αγώνας για την αναγνώριση, την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης συνεχίζεται για έναν κόσμο που οφείλει να έχει ως βάση τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Είναι χρέος, δικαίωμα και υπόθεση όλων μας!!! 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

 

 

       ΛΑΖΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ