Μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα και στις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών (φωτογραφίες και βίντεο)

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπεια 2020» παραχώρησε, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Οργανισμού Χρύσα Μάντση, δίνοντας το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων που θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αλλά και ο κόσμος γενικότερα. Έπειτα από συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων υπό όρους όμως και όπως ορίζει ο νόμος, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού covid – 19.  Κλείνοντας η κ. Μάντση ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και όλα να πάνε καλά ενώ δήλωσε και την επιφύλαξή  της στην περίπτωση αλλαγής των μέτρων όπου θα γίνουν νέες ενημερώσεις για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Ταμουτσέλης είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη των εκδηλώσεων ώστε να μείνει ο χαρακτήρας των «εκδηλώσεων των Πρεσπών».

Για την περίοδο της καραντίνας αλλά και για τη θέλησή του να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις έστω και υπό όρους, μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Λιάνης. Απαντώντας στην ερώτηση «γιατί να γίνουν οι εκδηλώσεις φέτος;» είπε ότι ο πολιτισμός δεν σταματάει πουθενά, πόσο μάλλον, σε μια περιοχή σαν τη Φλώρινα και με μια εκδήλωση που δεν είναι μόνο πολιτισμού αλλά εθνική εκδήλωση. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες των εκδηλώσεων οι οποίες είναι ή το τριήμερο 21,22,23 Αυγούστου με ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ημέρας επιπλέον πριν ή μετά, ή 27,28,29 και 30 Αυγούστου.

Αναφερόμενος στο καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων ο κ. Λιάνης ανακοίνωσε τη συναυλία με την Άννα Βίσση που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Πάρκο, θα έχει είσοδο 5,00€ και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συναυλία στον Άγιο Αχίλλειο με πιθανό τίτλο «Από τον Τσιτσάνη στον Θεοδωράκη» με την Βιτάλη, τον  Μητσιά και έναν νέο καλλιτέχνη.

Για το Αμύνταιο οργανώνεται τσιγγάνικη βραδιά με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς και την Πάολα.

Στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών πρόκειται να γίνουν θεατρικοί μονόλογοι με πιθανά ονόματα την Κοραλία Καράντη, τον Γιάννη Βογιατζή και ίσως κάποιον Φλωρινιώτη.

Κλείνοντας ο κ. Λιάνης αναφέρθηκε και στην απολιγνιτοποίηση τονίζοντας ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος.

Σε περίπτωση αλλαγής των μέτρων από την κυβέρνηση για εκείνη την περίοδο ενδέχεται μέχρι και η αναβολή των φετινών εκδηλώσεων.