Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια στη Φλώρινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια,  με τίτλο «Ασφαλής Πολίτης», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας και των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Στη διάρκεια της ημερίδας βραβεύτηκε ο μαθητής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Κοσμάς Κροκάρης στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής που έγινε για την Οδική Ασφάλεια, παραλαμβάνοντας συμβολικά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ένα ποδήλατο και ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Παράλληλα μαθητές, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την κυκλοφοριακή αγωγή, παρουσιάζοντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από τραγούδια (σκετς) και ζωγραφιές.

Μέσα από τις διάφορες θεματικές της ημερίδας (1. Οδική Ασφάλεια και Εκπαίδευση, 2. Άνθρωπος και Οδική Ασφάλεια, 3. Οδική Ασφάλεια και Βιωματικές Εμπειρίες, 4. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οδική Ασφάλεια, 5. Αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια), όλοι οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους, παρουσίασαν θέματα οδικής ασφάλειας, ενημέρωσαν το κοινό για το πώς μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε στην μείωση των ατυχημάτων και πρότειναν τρόπους βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς.

Σημείο αναφοράς της ημερίδας ήταν η παρουσία των ωφελούμενων  του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας), που αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την μετακίνηση τους στον αστικό ιστό της πόλης, ζητώντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των Σχολικών Μονάδων της Π.Ε. Φλώρινας, για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της ημερίδας. Οι Σχολικές Μονάδες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Γυμνάσιο Μελίτης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, Δημοτικό Σχολείο Μανιακίου, 8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας, 1ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου και Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου.

Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηυθύναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεωνάς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας  Ταξίαρχος  Σπύρος Διόγκαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Μάντσος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Αντίστοιχες ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμόδιων φορέων σε θέματα ενημέρωσης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας.