Με εκδήλωση για την τρίτη ηλικία, αφιερωμένη στη μνήμη του Δημοσθένη Μούσιου, συνεχίστηκε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” Δήμου Φλώρινας

Με μία συγκινητική εκδήλωση για την τρίτη ηλικία, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και την προσφορά του μαέστρου Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου, συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Φλώρινας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης”, εμφανίστηκαν  η Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας και η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Φλώρινας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Παυλίδη, καθώς και το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κα Αλέκα Ταβελάρη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του αείμνηστου μαέστρου κα Μαίρη Γρόσδου – Μούσιου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος από τη στιγμή που ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς την αιωνιότητα ο μαέστρος της Φλώρινας Δημοσθένης Μούσιος, ο αγαπημένος μας Μίμης. Μια εμβληματική και χαρισματική προσωπικότητα, μια ξεχωριστή μουσική φυσιογνωμία, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη Φλώρινα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τις χορωδίες που ίδρυσε, οργάνωσε και διηύθυνε; Το εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο; Το μουσικό του έργο; Τιμήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Και δικαίως. Γιατί η προσφορά του ήταν και παραμένει μοναδική. Προσέφερε σημαντικό και ανεκτίμητο έργο, γαλούχησε γενιές ολόκληρες και μετέδιδε το πάθος του για τη μουσική σε όλους”.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκης, αναφερόμενος στην εκδήλωση, υπογράμμισε πως “η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν αποτελούν μια ξεχωριστή πληθυσμιακή ομάδα αλλά αστείρευτη πηγή αξιών και εμπειριών, ενεργά και δημιουργικά κύτταρα της κοινωνίας μας. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τους κόπους, τις θυσίες, τις ελπίδες, τις αγωνίες τους, να δημιουργήσουμε συνθήκες σεβασμού, κατανόησης και συμπαράστασης. Είναι οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά δεν είναι οι απόμαχοι της ζωής.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, η τρίτη ηλικία δεν θα μπορούσε να μην καταλαμβάνει τον χώρο που δικαιούται και που της αναλογεί. Με ισότιμη αντιμετώπιση πάντα, με σεβασμό και αναγνώριση κάθε ηλικιωμένου δημότη μας, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και δομών που προάγουν την ποιότητα της ζωής του”.