Με τεράστια επιτυχία στέφτηκε η επίσκεψη των τριών Instagrammer Blogers στην Φλώρινα

Με τεράστια επιτυχία στέφτηκε η επίσκεψη των  τριών, Instagrammer Blogers

  • Monique Anrochte, με 16.200 μοναδικούς επισκέπτες στη σελίδα της στο Instagram, www.instagram.com/moniqueanrochte/.
  • Adriana van der plas000 μοναδικούς επισκέπτες, στη σελίδα της στο Instagram, www.instagram.com/sandraengels73/.
  • Gerarda van der steen,100 μοναδικούς επισκέπτες, στη σελίδα της στο Instagram www.instagram.com/steentje0107/

Οι πιο πάνω κυρίες, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Φλώρινας και των Πρεσπών, από τον γνωστό Οικονομολόγο, Φλωρινιώτη, κάτοικο Θεσσαλονίκης και συνιδιοκτήτη, του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος «Prespa Resort & Spa» / «Villa ΠΛΑΤΥθέα» κ. Στράτο Βασιλόπουλο, με την συνδρομή εξαίρετων φίλων-επαγγελματιών, που θα αναφερθούν λεπτομερώς στο τέλους του Δελτίου.

Η ιστορία προέκυψε, κατά την παρουσία του, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon de Vacanceτων Βρυξελών  στις 06-11 Φεβρουαρίου 2019, σαν συνέχεια των επαφών του, τόσο με την Υπουργό Τουρισμό κ. Έλενα Κουντουρά, όσο και με ολόκληρο το στελεχιακό δυναμικό του Γραφείου Ε.Ο.Τ. –BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου).  Λίγες μέρες αργότερα, με επιστολή του, το εν λόγω Γραφείο του ΕΟΤ, ζήτησε και μετά χαράς αποδεχτήκαμε, να συνδράμουμε όχι μόνο στο να τους φιλοξενήσουμε στο ξενοδοχειακό μας συγκρότημα Prespa Resort & Spa/Villa PLATYthea, αλλά και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο, την οργάνωση για την ξενάγηση, την διαμονή και την διατροφή, αλλά και τον συντονισμό όλων όσων συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσία των επισκεπτών μας.

  • Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας, αφίχθησαν στην Θεσσαλονίκη στις 01/03/2019, την επομένη 02/03/19 επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, διανυκτέρευσαν στην Καστοριά έως 04/03/19 όπου τους ξενάγησαν τα στελέχη της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.
  • Στις 05/03/19 Διανυκτέρευσαν στο Νυμφαίο όπου ξεναγήθηκαν την επομένη, στα αξιοθέατα της περιοχής (Αρκτούρο, Δρόμοι του κρασιού κτλ).
  • Το απόγευμα της Τετάρτης 06/03/19 τους υποδεχτήκαμε στην πόλη της Φλώρινας όπου είχαμε την ευκαιρία σε ένα πανέμορφο ανακαινισμένο παραποτάμιο «καφέ», να τους δώσουμε πληροφορίες για την περιοχή και τα αξιοθέατα της.  Κατέλυσαν στο το ξενοδοχείο Lingos όπου φιλοξενήθηκαν, ενώ αποτύπωσαν με τον φακό τους την νυχτερινή Φλώρινα γύρω από το ποτάμι μας!
  • Με σύμμαχο ένα πανέμορφο καιρό, το πρωί της Πέμπτης 07/03/19 περιηγηθήκαμε τα αξιοθέατα της πόλης με επίκεντρο την παραποτάμια διαδρομή του Σακουλέβα, που ενέπνευσε, τόσο τον μεγάλο Σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όσο και τους πάμπολλους Φλωρινιώτες Καλλιτέχνες! Ενώ ο λόφος του Αγίου Παντελεήμονα έδωσε την ευκαιρία να δούμε την πόλη από ψηλά.
  • Λίγο πριν το μεσημέρι αναχωρήσαμε για Πρέσπα, όπου μετά από μία πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε πυκνά δάση οξιάς, καταλήξαμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου, ένα από τα παλαιότερα της χώρας, με τις μεγαλύτερες σε μήκος χιονοδρομικές πίστες και την μεγαλύτερη σε διάρκεια Χιονόπτωση. Το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας, από το οποίο διέρχεται Εθνική Οδός!
  • Εκεί μας υποδέχτηκαν οι Ιδιοκτήτες του «Sale Tottis», μαζί με τον διάσημο Έλληνα Ορειβάτη, Θεόδωρο Φάτση. Μετά το καλωσόρισμα με τους καφέδες αλλά και τις παραδοσιακές πίττες, οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να ανέβουν με τα λίφτ αλλά και με το ειδικό όχημα χιονόστρωσης στην κορυφή του Βουνού.  Η συναρπαστική πανοραμική θέα που σου έκοβε την ανάσα ηταν απερίγραπτη! Πραγματικά δεν ξέραμε τι να πρωτοδούμε και τι να  πρωτοθαυμάσουμε! Τις Λίμνες των Πρεσπών? Τα χιονισμένα Βουνά του Γράμμου?, της Πίνδου?, τον Βαρνούντα?, το Περιστέρι?, την πόλη και τον κάμπο της Φλώρινας? Πιο πίσω το Καϊμάκτσαλαν? , δεξιότερα το Βέρμιο?, λίγο πιο δεξιά στο βάθος τις κορυφές του Ολύμπου?  Με βαριά καρδιά κατεβήκαμε από την κορυφή και αρχίσαμε να κατηφορίζουμε προς Πισοδέρι.
  • Κατά την ολιγόλεπτη στάση στο Γραφικό Πισοδέρι, μας υποδέχτηκε ως Οικοδεσπότης στο Valia Aratsii, ο Θόδωρος Φάτσης, με το κλασικό «well come drink» και τους τσιπουρομεζέδες, κυριολεκτικά στο πόδι, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες μας, δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν, τον Μοδέστειο Ξενώνα, την μοναδική εκκλησία του χωριού και τα λοιπά αξιοθέατα!
  • Στην συνέχεια μέσω Ανταρτικού και με την απαραίτητη, ενδιάμεση στάση στην θέση Περιβόλι όπου το βλέμμα του επισκέπτη συναντά τον Νεραϊδότοπο των Λιμνών, καταλήξαμε περί τις 15:00 στην Μικρολίμνη.  Εκεί μας υποδέχτηκαν, εκτός από τους ιδιοκτήτες της μοναδικής παραλίμνιας Ταβέρνας και οι συνεργάτες του Θεόδωρου Φάτση, Χρήστος Ναούμ, αεροναυπηγός και Πιλότος πτήσεων με αλεξίπτωτο «παράπέντε», Θεόφιλος Γεωργίου κτλ!
  • Εκεί οι επισκέπτες μας, μαγεμένοι από την ομορφιά του τοπίου, αγνόησαν για αρκετά λεπτά, τους πεντανόστιμους μεζέδες που είχαν ετοιμάσει τα νέα παιδιά Ζένια και Κυριάκος, που συνεχίζουν την υπέρ 50ετή, οικογενειακή παράδοση της «Ταβέρνας του Χάσου» με την ξύλινη εξέδρα στις όχθες της πανέμορφης Μικρής Πρέσπας.
  • Η συνέχεια είχε, μεταξύ τσίπουρου και μεζέδων, κουβέντα, για τις νεράιδες και τα ξωτικά και τις ιστορίες της Πρέσπας, φωτογραφίες της λίμνης με τα ατέλειωτα χρώματα και τα πουλιά να αποτελούν το απίστευτο ντεκόρ στο ηλιοβασίλεμα που ήδη έχει φτάσει χωρίς να το καταλάβουμε!
  • Στην συνέχεια οι επισκέπτες μας κατέληξαν στο ξενοδοχειακό μας συγκρότημα Prespa Resort & Spa/Villa PLATYthea στο Πλατύ Πρεσπών, μία από τις πιο ολοκληρωμένες σε επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Το βράδυ έκλεισε με τα υπέροχα πεντανόστιμα εδέσματα που προσέφερε το Εστιατόριο-Ταβέρνα «Πρεσπείον» στον Άγιο Γερμανό του Νίκου Αραμπατζή!
    • Το πρωί της Παρασκευής 08/03/2019 ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας από το «Κέντρο Ενημέρωσης» του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, στον Άγιο Γερμανό, όπου μας υποδέχτηκε η κ. Τριανταφυλλιά Γκώγου υπεύθυνη του τμήματος Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας. Η κυρία Γκώγου, έκανε εξαιρετικά εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, με την Χλωρίδα την Πανίδα, αλλά και τις σημαντικές Ιστορικές αναφορές του τόπου, που οι επισκέπτες μας, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
  • Στην συνέχεια, με τα απαραίτητα τηλεσκόπια του «Φορέα Διαχείρισης», καταλήξαμε στον λόφο της «Κρήνας» όπου η κ. Γκώγου, παρουσίασε στους επισκέπτες μας, τον πυρήνα του Εθνικού με την πλούσια ορνιθοπανίδα και ιδιαίτερα την μεγαλύτερη στον κόσμο αποικία Αργυροπελεκάνων!
  • Οι επισκέπτες μας συνεπαρμένοι από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα αλλά και την μοναδική ομορφιά του τοπίου, επικοινώνησαν με το γραφείο του ΕΟΤ-BENELUX και ζήτησαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους και να παρατείνουν την παραμονή τους στην Πρέσπα για ακόμη μία μέρα όπως και έγινε μια και το ξενοδοχειακό μας συγκρότημα μετά χαράς αποδέχτηκε να τους φιλοξενήσει για μία επιπλέον διανυκτέρευση.
  • Στην συνέχεια μέσω της πλωτής γέφυρας μήκους 700 μέτρων, επισκέφτηκαν το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου όπου περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, στα οποία δεσπόζουν τα Ερείπια της ομώνυμης Βασιλικής αλλά και απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα με τα απαραίτητα ποτά που προσέφερε το εστιατόριο της κ. Ντάνας Παρασκευόπουλου!
  • Το ηλιοβασίλεμα, μας βρήκε στον λόφο του Πλατέος, δίπλα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπου οι επισκέπτες μας μαγεύτηκαν από τα μοναδικά χρώματα του ορίζοντα μέχρι να χαθεί ο ήλιος στα απέναντι χιονισμένα Αλβανικά βουνά αντιφεγγίζοντας στην γαλήνια επιφάνεια των λιμνών!
  • Το βράδυ έκλεισε με δείπνο που μας προσέφερε, η ταβέρνα «Το Τζάκι» στον Άγιο Γερμανό. Την πεντανόστιμη ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων, συνόδευσε το εξαιρετικό κρασί για να δώσει την απαραίτητη χαλάρωση μετά την γεμάτη από εμπειρίες και όμορφες εικόνες ημέρα.
    • Το πρωί του Σαββάτου 09/03/2019 ξεκινήσαμε για το Γραφικό παραδοσιακό οικισμό των Ψαράδων, με μία στάση στον «αυχένα» όπου κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου προσφέρεται απεριόριστη Θέα στην μικρή και την Μεγάλη Πρέσπα, καθώς και στο παρακείμενο το δάσος των υπεραιωνόβιων αρκεύθων.
  • Από τους «Ψαράδες», με καπετάνιο τον κ. Γερμανό Χριστιανόπουλο και το ταχύπλοο σκάφος του, επισκεφτήκαμε, τις «Βραχογραφίες» και τα «Ασκηταριά», στις απόκρημνες ακτές της Λίμνης, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο τελευταίο της «Παναγίας Ελεούσας», λίγες εκατοντάδες μέτρων από την συνοριακή γραμμή με την Αλβανία! Τα μυστηριακά συναισθήματα που προκαλεί η επίσκεψη στα «Ασκηταριά», με την συναρπαστική θέα, τις πτήσεις των πουλιών σε πολύ μικρή απόσταση αλλά και οι βαρκάρηδες που ψάρευαν, προσέφεραν μοναδικό ντεκόρ για πανέμορφες φωτογραφίες.
  • Με την επιστροφή μας στην στεριά, η Ψαροταβέρνα «Συντροφιά» του καπετάνιου μας, έδωσε την ευκαιρία οι επισκέπτες μας, να δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις με τα τοπικά εδέσματα και τα τσιρόνια της λίμνης.
  • Στην συνέχεια το πρόγραμμα ανέλαβε τοπική επιχείρηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων, «ECO TOURISMO” με επικεφαλής τον πιλότο κ. Χρήστο Ναούμ, ο οποίος με τρεις διαδοχικές αναβάσεις στον παρακείμενο λόφο του Αγίου Γερμανού και από υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρα, έδωσε την ευκαιρία στις τρείς επισκέπτριές μας, να πετάξουν μαζί του, και από ψηλά να νιώσουν την αδρεναλίνη στα ύψη αλλά και να απολαύσουν την Πρέσπα από ψηλά. Η εμπειρία δεν περιγράφεται μια και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες αλλά και η φορά των ανέμων επέτρεψαν όχι μόνο να γίνουν συναρπαστικές πτήσεις αλλά να διαπιστώνεις ότι εκτός από τα πουλιά μπορεί και ο άνθρωπος να εκμεταλλεύεται την φορά των ανέμων και να ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά στα 2.000 μέτρα, ώρες ατέλειωτες! Η εμπειρία ήταν απίστευτη και φυσικά θα μείνει αξέχαστη!
  • Τις μοναδικές αυτές πτήσεις, ακολούθησαν τα απαραίτητα σφηνάκια στον «Ρούντο» στον Λαιμό και μετά καταλήξαμε στον Λόφο του Αϊ Γιάννη, κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Γείτονά μας, όπου επίσης είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμη ένα πανέμορφο Ηλιοβασίλεμα.
  • Το βράδυ καταλήξαμε στην Ψαροταβέρνα «Η Ακρολιμνιά» του Λάζαρου Παπαδόπουλου, η οποία επίσης μας προσέφερε μοναδικές γεύσεις με τα τοπικά εδέσματα και τα ψάρια της λίμνης!
    • Το πρωί της Κυριακής, 10/03/2019 ήρθε η ώρα οι επισκέπτες έπρεπε να αρχίσουν το ταξίδι προς την Έδεσσα.
    • Ξεκίνησαν μέσω Φλώρινας, Αμυνταίου, Αγίου Παντελεήμονα και φωτογραφίζοντας την λίμνη Βεγορίτιδα κατέληξαν στην Έδεσσα και το Βράδυ στο Καρναβάλι της Κοζάνης.

Ήταν, ένα μοναδικό τετραήμερο σ’ έναν τόπο αγαπημένο, πανέμορφο και μοναδικό που η ηρεμία της φύσης σταματά τον χρόνο και λειτουργεί με διαφορετικούς ρυθμούς και άλλες προτεραιότητες.

Ένα τετραήμερο έντονα φορτισμένο με υπέροχα συναισθήματα, μοναδική φιλοξενία και ξενάγηση , οι ξεχωριστές εμπειρίες, οι πολύχρωμες εικόνες και τόσο διαφορετικές , που μάγεψε τις ψυχές των φιλοξενουμένων μας (για τις δικές μας δεν μιλάμε είμαστε ήδη αιχμάλωτοι στα μύχια της καρδιάς μας με τον τόπο μας), οι οποίες έφτασαν ήδη στην μακρινή πατρίδα τους δίνοντας μοναδική υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναέρθουν στην Φλώρινα, ενώ οι μέχρι στιγμής αναρτήσεις τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται, αλλά και οι ανταποκρίσεις των αναγνωστών τους, μας δίνουν την βεβαιότητα ότι ο αγώνας που δίνουμε δεν θα αργήσει να δικαιωθεί.

Η τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης αυτής η οποία πρόβαλε με μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό, τρόπο μια άλλη πτυχή του «Τουριστικού Προϊόντος» της Π.Ε. Φλώρινας και ιδιαίτερα των Πρεσπών, επιβάλει να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όσους συνέβαλαν σε αυτό:

  • Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Prespa Resort & Spa» / «Villa ΠΛΑΤΥθέα» (www.presparesort.gr, [email protected], Τηλ. 23850 51400) το οποίο μαζί με επιτελείο του, συνέβαλε, με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχημένη διοργάνωση, στην  καθοδήγηση και στην εξαιρετική ξενάγηση.
  • Την ομάδα “Eco Tourismo” https://www.facebook.com/prespanationalpark/ στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων:
    • Ο γνωστός Φλωρινιώτης Ορειβάτης, Θεόδωρος Φάτσης, με τις τεράστιες διεθνείς ορειβατικές του επιτυχίες του, ο οποίος βοήθησε στην Ξενάγηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου, δυστυχώς δεν το επέτρεψε το πρόγραμμα, να υλοποιηθεί η επίδειξη αναρρίχησης στα βράχια της μεγάλης Πρέσπας,
    • Ο Αεροναυπηγός και μοναδικός Πιλότος αλεξίπτωτου «παρά πέντε», Χρήστος Ναούμ, ο οποίος ήρθε απευθείας από την Βραζιλία, αποκλειστικά για βοηθήσει στην ξενάγηση των φιλοξενουμένων μας και μάλιστα να τους δώσει την δυνατότητα της αξέχαστης εμπειρίας να πετάξουν με το αλεξίπτωτό του.
  • Τους Αδερφούς Τότη, για την φιλοξενία στο ξενοδοχείο «Lingos» & το “Sale Tottis” [email protected], 23850.28322-3, & [email protected],  2385045800-1
  • Την εκπρόσωπο του «Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών» κ. Τριανταφυλλιά Γκώγου για την εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ενημέρωση και μοναδική περιήγηση στον Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, 2385051433.
  • Τους φορείς της Ταβέρνας «Τα Ψαράδικα του Χάσου» στην Μικρολίμνη Τηλ. 2385 046403, e-mail: [email protected]
  • Τον Δημήτριο Προδρομίδη, για το δείπνο που προσέφερε στην ταβέρνα του «Το Τζάκι» στον Άγιο Γερμανό Πρέσπες, Τηλ. 2385051303,  6936787143
  • Τον Νίκο Αραμπατζή για το δείπνο που προσέφερε στην ταβέρνα του «Το Πρεσπείον» στον Άγιο Γερμανό Πρέσπες, Τηλ. 2385051442
  • Την Ντάνα Παρασκευόπουλου για το γεύμα που παραχώρησε στην ταβέρνα της «Άγιος Αχίλλειος» στο ομώνυμο Νησάκι, Τηλ. 2385046601, 6948001806, [email protected]
  • Τον κ. Γερμανό, Χριστιανόπουλο για την περιήγηση στα ασκηταριά με την Βάρκα του αλλά και για το γεύμα που παραχώρησε στην Ψαροταβέρνα του «Συντροφιά» στους Ψαράδες Πρεσπών Τηλ επικοινωνίας: 23850 46107, 6942503863, 694760471
  • Τον κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο για το γεύμα που παραχώρησε στην Ψαροταβέρνα του «Ακρολιμνιά» στου Ψαράδες Τηλ : 2385046260, 6948 018542
  • Ευχαριστούμε επίσης το Γραφείο του ΕΟΤ κάτω χωρών, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.
  • Ευχαριστούμε επίσης οποιονδήποτε άλλο βοήθησε και αυτή την στιγμή μας διαφεύγει!

Για το Ξενοδοχειακό συγκρότημα

PreSpa Resort & Spa / Villa ΠΛΑΤΥθέα

Ράνια Αγγέλικα

Υπεύθυνη Marketing