Με streetwork, προβολή ταινιών μικρού μήκους και μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Βρες τη φωνή σου”

Ολοκληρώθηκε το περασμένο τριήμερο η εβδομάδα δράσεων για τη γυναίκα με τίτλο «Βρες τη φωνή σου», που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Σκοπός της εβδομάδας ήταν μέσα από το σύνολο των δράσεων να υπάρξει ενημέρωση, αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την ισότητα ανάμεσα στα φύλα και την έμφυλη κακοποίηση, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών ώστε να καταφέρουν να ακουστούν και να διεκδικήσουν τα θέλω τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τα στελέχη του Κέντρου κα Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, κα Δέσποινα Τζέτζη, Κοινωνική Λειτουργός και κ. Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Φουδούλη και την Κοινωνική Λειτουργό της Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας κα Μαρία Γαζέα, πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης StreetWork, δίνοντας πληροφόρηση αναφορικά με την βία κατά των γυναικών και την ισότητα των φύλων και μοίρασαν έντυπο υλικό αναφορικά με τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Το Σάββατο, το Φεστιβάλ Δράμας ταξίδεψε στη Φλώρινα για την Ημέρα της Γυναίκας 2022, όπου προβλήθηκαν οι ταινίες: «Στα βήματα της» της Αναστασίας Κρατίδη, «Fakenews» του Δημήτρη Κατσιμήρη, «The noir project» του Γρηγόρη Βαρδαρινού και «Από το μπαλκόνι» του Άρη Καπλανίδη. Οι ταινίες μέσα από τις κοινωνικές αναπαραστάσεις που εμπεριείχαν, έθιξαν το ζήτημα της επανακοινωνικοποίησης των φυλακισμένων γυναικών, τις σύγχρονες «αξίες», την πλασματικότητα και το κόστος της επιτυχίας σήμερα, τη βία μέσα στην οικογένεια και τη δύναμη της θέλησης για αλλαγή, αλλά και την «κανονικότητα» με την οποία υποδεχόμαστε κάθε τι που γίνεται γύρω μας, χωρίς να παρεμβαίνουμε, φτάνοντας στο τέλος να αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων αν είχαμε δράσει νωρίτερα. Στο τέλος των προβολών υπήρξε συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση της Κυριακής, ήταν ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά και διεκδικούν την ισότητα στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια. Ο Αλέξανδρος Δάικος, μαζί με τους μουσικούς Χρήστο Κυριαζή, Σπύρο Βρυώνη και Πάνο Γεωργακόπουλο, έπαιξαν για το κοινό της Φλώρινας, παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλειου Γιαννάκη, ρίχνοντας επιτυχημένα την αυλαία στην εβδομάδα δράσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ως διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες τίμησαν αλλά και στήριξαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις όλης της εβδομάδας και ελπίζουμε να καταφέραμε να δώσουμε ένα βήμα στις γυναίκες ώστε να ακουστεί η φωνή τους.