Μια όμορφη μουσική βραδιά «Με άρωμα από τα παλιά» κάτω από την πανσέληνο…

Μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στη συναυλία «Με άρωμα απ’ τα παλιά» στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δρώμενων του Δήμου Φλώρινας. Η παρέα των Φλωρινιωτών «Περαστικών» αντάμειψε τους συμπατριώτες μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ένα «πλούσιο» πρόγραμμα ελληνικής μουσικής, ένα νοερό ταξίδι του νου και της καρδιάς σε παλιότερες δεκαετίες, προκαλώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια «γλυκιά» νοσταλγία.

Κάτω από το φως της δεύτερης πανσέληνου του Αυγούστου, ακούστηκαν μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής, τραγούδια του χθες που ζουν έντονα μέσα μας μέχρι και σήμερα, προκαλώντας πολύ έντονα συναισθήματα. «Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει», «Τα ήσυχα βράδια», «Αχ ουρανέ», Κουτσή κιθάρα», «Μην το ρωτάς τον ουρανό», «Τ’ ακορντεόν», «Άσπρο περιστέρι», «Ζήτα μου ότι θες» ήταν μερικά από τα πρώτα τραγούδια που ακούστηκαν, με τις μαγικές μελωδίες τους να συνεπαίρνουν το ακροατήριο. Στη συνέχεια,  «Έλα μαζί μου», «Τζαμάικα», Μη μιλάς άλλο για αγάπη», «Εξαρτάται», «Φεύγω» και κυρίως η «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» με το «Αυτό τον κόσμο τον καλό» που έχει πρώτο-ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης, ξεσήκωσαν το πλήθος ανεβάζοντας τους ρυθμούς. Ακολούθησε το «Δεν λες κουβέντα» της αξέχαστης Σωτηρίας Μπέλλου και το «Ξημερώνει» της Χαρούλας Αλεξίου, οδηγώντας τη συναυλία σιγά – σιγά σε πιο «λαϊκά» μονοπάτια, φτάνοντας μέχρι το αφιέρωμα στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο.

Μετά το «Θάλασσες» ακούστηκαν οι πρώτες νότες του «Καλοκαίρια και χειμώνες», για να ανέβει στη σκηνή σε μια guest εμφάνιση, ο «καλεσμένος» της βραδιάς Σταύρος Τσουμίτας, ο οποίος ερμήνευσε κάποια από τα αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου («Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», Λαδάδικα»), ξυπνώντας έντονες μνήμες από τα παλιά, σε όλους τους παρευρισκόμενους Φλωρινιώτες. Η βραδιά κορυφώθηκε με μερικά από τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια: «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Σταλιά, σταλιά», «Θεσσαλονίκη», «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Καράβια βγήκαν στη στεριά», «Το δίχτυ», «Ξημερώνει Κυριακή» για να τραγουδήσουν όλοι μαζί στο τέλος «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς…»

Η βραδιά έκλεισε «μαγικά», με το τραγούδι «Μην κλαις», την ώρα που στο Video wall πίσω από τη σκηνή «περνούσαν» ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Φλώρινας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και συγκίνηση στο παρευρισκόμενο πλήθος, το οποίο κάθισε μέχρι το τέλος της συναυλίας. Μια πραγματικά ονειρεμένη βραδιά κάτω από το φως της πανσέληνου, αποχαιρετώντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι…

 

Έπαιξαν & τραγούδησαν:

Φωνή – ακουστική κιθάρα: Κλήμης Ρέμπελος

Φωνή: Χριστιάνα Τσουμίτα

Μπάσο – φωνή: Παντελής Πέτρου

Βιολί – φωνή: Κυριάκος Πέτρου

Πιάνο: Αντώνης Σελεμίδης

Ακουστική κιθάρα – μπαγλαμά: Βαγγέλης Αγγελόπουλος

Μπουζούκι: Θωμάς Μυλωνάς

Τύμπανα-Κρουστά: Βασίλης Μαδαρός

Τύμπανα-Κρουστά: Νίκος Γεωργίου

Guest εμφάνιση: Σταύρος Τσουμίτας

Συγκρότημα: «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»

 Επιλογή μουσικών/οργάνωση συναυλίας/επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Ιωαννίδης

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ένα 40λεπτο απόσπασμα από τη συναυλία στο You Tube στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=ShgH_Y0QzbY&feature=youtu.be

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=ShgH_Y0QzbY&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″]